Nesaistošos piedāvājumus iesnieguši desmit «Liepājas metalurga» potenciālie investori

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Līdz piektdienai, 13.jūnijam, kad noslēdzās nesaistošo piedāvājumu iesniegšanas termiņš par aktīvu iegādi uzņēmumā „Liepājas metalurgs”, pieteikušies 10 potenciālie investori. Tā intervijā Latvijas Radio atklāja „Liepājas metalurga” maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

Velmers visus potenciālos investorus vērtēja kā pietiekami nopietnus, tomēr viņš neatklāja ne viņu vārdus, ne arī valstis, no kurām tie nāk. Vien pastāstīja, ka tie ir no Eiropas austrumiem un rietumiem, kā arī no Āzijas.

„Jāsaprot, ka industrija ir speciāla un šobrīd ekonomiski ne pašā labākajā punktā. Līdz ar to šādu interesi uzskatu par pietiekoši augstu,” sacīja Velmers.

Nesaistošie ir indikatīvi piedāvājumi, par kādu cenu konkrētie investori būtu gatavi iegādāties kādus noteiktus uzņēmuma aktīvus pie viņu piedāvātajiem nosacījumiem. Šādu piedāvājumu iesniegšana pretendentiem dod iespēju padziļināti izpētīt jautājumus, kas viņus interesē attiecībā uz aktīviem. Un tas savukārt ļauj spert nākamo soli - sagatavot jau saistošus piedāvājumus, skaidroja Velmers. „Liepājas metalurga” gadījumā tos varēs iesniegt līdz 31.jūlijam.

Vērtējot piedāvājumus, īpaša uzmanība tiks pievērsta aktīvu iegādes cenai un samaksas nosacījumiem, kā arī pretendenta izstrādātajam biznesa plānam, tostarp mērķiem, modernizācijas iecerēm un attīstības iespējām. 

Iepriekš ziņots, ka jūnijā tika veikts “Liepājas metalurga” tehnoloģisko iekārtu izmēģinājums. Pēc gadu ilgušās rūpnīcas dīkstāves un ziemas perioda tika iedarbināta tērauda elektrokausēšanas iekārta un velmētava, lai pārbaudītu to darbību. Nozīmīgākie metalurģijas uzņēmuma aktīvi saglabāti labā darba kārtībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti