Neraugoties uz sankcijām, Lietuvā dubultojies Baltkrievijas būvmateriālu imports

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lietuvā ir dubultojies Baltkrievijā ražoto būvmateriālu imports, neraugoties uz to, ka ir stājies spēkā aizliegums tos ievest. Tas saistīts ar to, ka Lietuvas uzņēmumi ir aktīvi izmantojuši pārejas periodu, kura laikā vēl var ievest iepriekš pasūtītās būvmateriālu kravas.

Lietuvā 9. martā stājās spēkā aizliegums ievest būvmateriālus no Krievijas un Baltkrievijas. Taču valdības rīkojumā bija ierakstīta atruna, ka būvmateriālus, kas ir pasūtīti līdz 4. martam, valstī varēs ievest vēl trīs mēnešus.

Lietuvas sabiedriskais medijs LRT noskaidrojis, ka daudzi būvmateriālu importētāji ir izmantojuši šo iespēju, tāpēc kopš marta ir vairāk nekā divkāršojies valstī ievesto Baltkrievijas būvmateriālu apjoms.

Šī iemesla dēļ būvlaukumos Lietuvā var atrast arī maijā ražotus materiālus. Par sankciju ieviešanu un uzraudzību atbildīgā Vides ministrija apgalvo, ka tas bija iespējams, ja pirms 4. marta tika noslēgti piegādes līgumi un veikta samaksa.

KONTEKSTS:

Sankcijas saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā skārušas ne tikai pašu Krieviju, bet arī Baltkrieviju, kas atbalstījusi iebrukumu Ukrainā. Sankcijas skārušas 70% Baltkrievijas produktu, to skaitā arī kāliju, kas ir Baltkrievijas svarīgākā eksporta prece.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti