NEPLP no Saeimas cer saņemt papildu atbalstu sabiedriskajiem medijiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Deputāti spriedīs par 2016.gada valsts budžeta projektā paredzēto finansējumu radio un televīzijas nozarei. Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) cer uz papildu atbalstu vairākiem būtiskiem jautājumiem sabiedriskajos medijos un pašā padomē.

Iepriekš izskanējušais finansējuma samazinājums par 1,1 miljonu eiro sabiedriskajiem medijiem gan vairs nav plānots, taču samazinājums gaidāms tik un tā. „Neraugoties uz to, ka mums ir izdevies panākt zināmu piešķīrumu, tomēr šis budžets nākamajā gadā ir mazāks nekā šajā gadā. Līdz ar to mums ir jārisina daži jautājumi, kas aizvien ir palikuši neatrisināti,” skaidro NEPLP priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Aija Dulevska.

Viens no šādiem jautājumiem ir finansējums ziņu portāla lsm.lv angļu versijai. „Tad mums jārunā arī par konceptuālām lietām - kādā veidā risināt jautājumu par krievu valodā ražoto saturu Latvijas Televīzijā,” norādīja NEPLP locekle.

Tāpat NEPLP iecerējusi runāt ar deputātiem par to, kādā veidā padome organizēs pilnvērtīgu monitoringa sistēmu, kura būtu ievērojami jāreformē.

„Saeima vienmēr izrādījusi lielu izpratni attiecībā uz sabiedriskajiem medijiem un mediju vidi kopumā. Tāpēc mēs sagaidām, ka arī šoreiz tā būs,” teica Dulevska.

Jau vēstīts, ka sabiedriskajiem medijiem nākamgad tiks piešķirti papildu 527 196 eiro. Iepriekš Latvijas Radio pauda satraukumu par iespējamo ietekmi uz tā oriģinālsaturu, ja nākamgad abiem medijiem būtu par 1,1 miljonu eiro mazāks finansējums nekā šogad.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti