Neparedzētiem gadījumiem šogad atvēl papildu 300 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

2022. gadā līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem atvēlēs vēl 300 miljonus eiro, otrdien, 6. janvārī, lēma valdība, naudas pārdales nepieciešamību skaidrojot ar atbalsta nodrošināšanu Covid-19 krīzes seku mazināšanai un ierobežojumu radīto zaudējumu kompensēšanu.

2022. gadā neparedzētiem gadījumiem bija paredzēti 82,5 miljoni eiro, taču Finanšu ministrijā skaidroja, ka 2022. gada valsts budžeta projekta sagatavošanas procesā nebija skaidrs par 2022. gadā papildus nepieciešamā finansējuma apmēru Covid-19 seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem atbilstoši epidemioloģiskajai situācijai.

Tāpat ministrijā skaidroja, ka Ministru kabinets jau ir lēmis par vairākiem atbalsta pasākumiem, kuru nodrošināšanai arī 2022. gadā būs nepieciešams papildu finansējums, piemēram, 25 miljoni eiro atbalsta sniegšanai darba devēju nodarbināto, pašnodarbināto personu, individuālo komersantu un patentmaksātāju atlīdzības kompensēšanai un Covid-19 krīzes skarto uzņēmumu apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai 2022. gada sākumā un 30,1 miljonu eiro pabalsta izmaksai 20 eiro mēnesī laikposmā no 2022. gada 1. janvāra līdz 2022. gada 31. martam pret Covid-19 vakcinētajiem senioriem virs 60 gadu vecuma.

Finanšu ministrijā arī norādīja, ka ir sagaidāmi papildu pieprasījumi no nozaru ministrijām Covid-19 ierobežojumu dēļ.

Finansējums tiks piešķirts atbilstoši faktiskajai nepieciešamībai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti