Nemiro neredz pamatu Bordāna apgalvojumiem par vēlmi «Latvenergo» padomē iecelt sev pietuvinātas personas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro ("KPV LV") neredz pamatu tieslietu ministra Jāņa Bordāna (Jaunā konservatīvā partija (JKP)) apgalvojumiem par vēlmi "Latvenergo" padomē iecelt sev pietuvinātas personas.

Telefonintervija ar ekonomikas ministru Ralfu Nemiro
00:00 / 00:00
Lejuplādēt
Intervijā Latvijas Radio Nemiro norādīja, ka viņam nav iespējas kādu virzīt "Latvenergo" padomē, jo to vada valsts sekretārs. "Es to nevadu. To vada valsts sekretārs. Jebkura persona, kurai būs liegta pieeja valsts noslēpumam, netiks virzīta," teica Nemiro. Viņš arī uzsvēra, ka ar JKP ministiem viņam kopumā veidojas laba sadarbība - ar satiksmes ministru Tāli Linkaitu saistībā ar ostām, bet ar izglītības ministri Ilgu Šuplinsku izglītības reformas kontekstā. "Ir tikai viens cilvēks, kurš ir izteicis tādus apgalvojumus, kuriem es neredzu pamatu," pauda Nemiro.

Runājot par atstādināto Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Ēriku Eglīti, Nemiro atkārtoti norādīja, ka tas noticis tādēļ, ka esot konstatēti iespējami pārkāpumi obligātā iepirkuma komponentes (OIK) uzraudzībā. "Neļaušu nevienam OIK gadījumā kaut kādas atlaides. Ja cilvēks nepilda savus uzdevumus, attiecīgi rīkojos. Esmu vērsies arī prokuratūrā," teica Nemiro.

Intervijā viņš arī atzina, ka jūtoties drošs valdībā un minētos jautājumus ir pārrunājis ar premjeru Krišjāni Kariņu ("Jaunā Vienotība").

KONTEKSTS:

Nemiro uz disciplinārlietas pārbaudes laiku par iespējamiem pārkāpumiem obligātā iepirkuma komponentes (OIK) uzraudzībā no amata atstādinājis Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Ēriku Eglīti, savukārt Eglītis atstādināšanu saista ar viņa nevēlēšanos "Latvenergo" padomē iecelt ministra padomnieku Pāvelu Rebenoku.

Nemiro piebilda, ka viņš arī vērsies prokuratūrā ar lūgumu izvērtēt, vai Eglīša nepietiekamas OIK uzraudzīšanas rezultātā valstij nav nodarīts kaitējums. Par jaunu ministrijas valsts sekretāru plānots apstiprinā Edmundu Valanti.

Tikmēr JKP līderis, tieslietu ministrs Bordāns aicinājis premjeru Kariņu atbrīvot no amata Nemiro. Bordāns uzskatot, ka Nemiro vēloties iecelt amatā "Latvenergo" sev pietuvinātas personas un tādēļ panācis Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra aiziešanu, iepriekš pauda tieslietu ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti