Nemiro: Latvija «Expo 2020» īrēs Apvienoto Arābu Emirātu būvētu paviljonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro ("KPV LV") vizītes laikā Dubaijā vienojies ar Apvienotajiem Arābu Emirātiem par risinājumu paviljonam starptautiskajā izstādē "Expo 2020", kas ļaus izmaksas samazināt aptuveni trīs reizes.

Nemiro Latvijas Televīzijai pastāstīja, ka Latvijas paviljonu būvēs Apvienoto Arābu Emirātu puse, savukārt Latvija paviljonu uz izstādes laiku īrēs. Pēc tam paviljons nonāks Apvienoto Arābu Emirātu īpašumā.

Ministrs gan uzsvēra, ka notikusī ir mutiska vienošanās. Par detaļām, piemēram, celtniecības materiāliem, vēl turpināsies diskusijas.

Nemiro norādīja, ka tas ļaus samazināt projekta izmaksas aptuveni trīs reizes. Tomēr konkrētas izmaksas viņš nosaukt vēl nevarēja.

Latvija dalībai "Expo 2020" paredzējusi veltīt 4,2 miljonus eiro.

KONTEKSTS:

Starptautiskajā izstāde "Expo 2020 Dubai" Apvienotajos Arābu Emirātos, Dubaijā, notiks no 2020. gada 20. oktobra līdz 2021. gada 10. aprīlim.

Šogad oktobrī kļuva zināms, ka Latvijas dalība prestižajā pasaules izstādē ''Expo 2020'' Dubaijā ir  apdraudēta.  Būvniecība vēl nav uzsākta, un arī pārējie darbi krietni kavējas. Kopumā valsts Latvijas paviljona izveidei atvēlējusi 4,2 miljonus eiro. 

Valdība nolēma lauzt līgumu ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) par Latvijas dalības "Expo 2020" organizēšanas deleģēšanu.

Valdība lēma, ka Latvija būs pārstāvēta "Expo 2020", tomēr par paviljonu vēl skaidrības nebija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti