Negrozīs likumu «mājas-kuģa» dēļ; grozījumi varētu radīt problēmas mazajiem zvejniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Saeima ceturtdien, 15. martā, noraidīja Zvejniecības likuma grozījumus, kuros bija paredzēts sakārtot likumdošanu attiecībā uz “māju-kuģi”, jo iespējamās pārmaiņas varētu radīt problēmas mazajiem zvejniekiem.

Vairāki Saeimas deputāti, debatējot par potenciālajiem grozījumiem, atzina tos par noraidāmiem un nepieņemamiem. Tie apgrūtinātu darbu gan mazajiem zvejniekiem, gan nerisinātu “mājas-kuģa” situāciju. Tādējādi grozījumus, kurus ceturtdien izskatīja tikai pirmajā lasījumā, noraidīja.

Zvejniecības likuma grozījumos bija domāts ļaut laivām un kuģiem pārziemot, kā arī zvejnieku un ūdenstūristu apmetnes ierīkot, ja ir saņemta pašvaldības atļauja, kas izsniegta uz laiku ne ilgāku par pieciem gadiem. Toties laivu un kuģu būve un remonts būtu iespējams tikai vietās, kas noteiktas vietējās pašvaldības teritorijas plānojumā.

Iepriekš grozījumus noraidīja arī Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija.

KONTEKSTS: 

Janvāra vidū plašu rezonansi guva reģionālā laikraksta “Kursas Laiks” atklātais, ka Pāvilostā jūras krastā jau daudzus gadus atrodas būve, kas izskatās pēc mājas, bet pēc sākotnējās dokumentācijas ir būvniecībā esošs kuģis. Taču ekspluatācijā kā peldlīdzeklis tas nebija nodots. Nupat būvniecības uzraugi māju-kuģi atzinuši par būvi. Valdība neredz vajadzību grozīt likumu «mājas-kuģa» situācijas risināšanai. Ēkas īpašnieks esot apņēmies uzbūvēto objektu aizvest līdz šā gada jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti