Nedaudz pasliktinās ārējās tirdzniecības bilance

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Salīdzinājumā ar jūniju, jūlijā nedaudz ir samazinājusies ārējās tirdzniecības bilance, jo eksporta īpatsvars ir sarucis no 45,5% uz 43,8%, vēsta Centrālā statistikas pārvalde (CSP).

Aplēsts, ka preču eksporta vērtība laikā no jūnija uz jūliju ir palielinājusies par 5%, savukārt importa – 6,1%. Savukārt jūnijā Latvija eksportēja preces 851,3 miljonu eiro apmērā, bet importēja par 1 103,7 miljoniem eiro.

CSP norāda uz vairākām būtiskām izmaiņām eksportā, salīdzinot jūniju un jūliju. Proti, parasto metālu un to izstrādājumu eksports pieauga par 11,8 miljoniem eiro jeb 15,8%, dzīvu dzīvnieku un to produktu eksports palielinājās par 8,5 miljoniem eiro jeb 28,4%, pārtikas rūpniecības ražojumu eksports pieauga par 6,6 miljoniem eiro jeb 10,5% un optisko ierīču un aparatūras, pulksteņu, mūzikas instrumentu, eksports samazinājās par 8,5 miljoniem eiro jeb 37,7%.

Savukārt importā pamanītas četras izmaiņas. Minerālproduktu imports pieauga par 11,4 miljoniem eiro jeb 9,5%, ķīmiskās rūpniecības un tās saskarnozaru ražojumu imports palielinājās par 10,7 miljoniem eiro jeb 9,5%, tekstila un tekstilizstrādājumu imports pieauga par 5,4 miljoniem eiro jeb 15,3% un satiksmes līdzekļu un to aprīkojuma imports samazinājās par 9,6 miljoniem eiro jeb 11,2%.

Svarīgākie ārvalstu partneri ir Baltijas valstis, Polija un Vācija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti