Naudas atmazgāšanas skandāls skar arī Zviedrijas SEB banku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Naudas atmazgāšanas skandālā Baltijas valstīs varētu būt iesaistīta arī Zviedrijas SEB banka. Tā ziņo zviedru pētnieciskās žurnālistikas raidījums, kas gada sākumā atklāja caur "Danske Bank" un "Swedbank" Baltijas meitasbankām veiktās nelikumības laika periodā no 2007. līdz 2015. gadam.

SEB vadība jau paziņojusi, ka attiecīgi rīkosies, ja raidījums tiešām atklās vēl nezināmu informāciju. Vienlaikus banka uzsvērusi, ka regulāri cīnās ar naudas atmazgāšanu, taču tāpat kā citas finanšu iestādes nevar pilnībā garantēt, ka tās pakalpojumi netiek izmantoti pretlikumīgiem mērķiem.

Kā vēstīja Zviedrijas sabiedriskās televīzijas raidījums – aizdomīgie pārskaitījumi banku filiālēs bija sistemātiski un tika veikti, izmantojot ārzonas kompānijas un tā sauktos čaulas uzņēmumus. Skaļākais skandāls skāra "Danske Bank" filiāli Igaunijā, kas tika slēgta pagājušā mēneša sākumā.

KONTEKSTS:

Zināms, ka šajā lietā caur Igauniju laika periodā no 2007. līdz 2015. gadam esot atmazgāti vairāk nekā 200 miljardi eiro. Aizdomīgie pārvedumi veikti no Krievijas un citām valstīm, kas radās pēc PSRS sabrukuma. Dānijas lielākās bankas darbību izmeklē arī citās valstīs, ieskaitot ASV, kur tai var draudēt ievērojami sodi. Dānijas prokuratūra izvirzījusi apsūdzības desmit bijušajiem bankas "Danske Bank" vadības pārstāvjiem.

Zviedrijas televīzijas kanāls SVT vēstīja arī, ka viena no Zviedrijas lielākajām bankām "Swedbank" varētu būt saistīta ar naudas atmazgāšanas skandālu, kurā iesaistīta arī Dānijas "Danske Bank". Daļa no naudas, kas pārskaitīta starp abām bankām, varētu būt saistīta arī ar tā dēvēto Magņitska lietu. Izmeklēšana par "Swedbank" darījumiem tā sauktās Magņitska lietas ietvaros pašlaik notiek arī Latvijā, vēstīja LTV raidījums "De facto".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti