Panorāma

Bāriņtiesu reformai smelsies Lietuvas pieredzi

Panorāma

Okupācijas muzejam spāru svētki

Rīgas domes budžeta grozījumi šķeļ koalīciju

Nauda papildu tēriņiem Rīgas budžetā šķeļ domes koalīciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas domes budžeta ieņēmumi šogad varētu būt par 8,6 miljoniem eiro mazāki, nekā sākotnēji prognozēts, bet plānotie izdevumi varētu sarukt vēl vairāk – par 33 miljoniem eiro.  Līdz ar to pašvaldības budžetā pavērusies jauna iespēja tēriņiem. Taču idejas, kā to pārdalīt, stipri atšķiras, un domstarpības rodas arī starp valdošajām frakcijām.

Gada sākumā, pieņemot pašvaldības budžetu, ieņēmumi tika prognozēti 972,6 miljonu eiro apmērā. Tagad, pārskatot prognozes, secināts, ka ienākumi, visticamāk, būs par vairāk nekā astoņiem miljoniem eiro mazāki – aptuveni 963,7 miljoni eiro.

Taču izdevumi sarukuši vēl straujāk – par 33 miljoniem eiro. Tādēļ domes Finanšu komitejas deputāti lēma, kā pārdalīt ietaupījumu.

Pašvaldības Finanšu departamenta sagatavotie budžeta grozījumi citstarp paredz 1,5 miljonu eiro atvēlēt “Rīgas satiksmei”. Krietni mazākas, bet arī vērā ņemamas summas paredzētas citiem pašvaldības uzņēmumiem un iestādēm.

Domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (“ Gods kalpot Rīgai”) aicināja atbalstīt šādus budžeta grozījumus, jo tie paredzot tikai tehniskas izmaiņas. Tomēr opozīcijas pārstāvji tam nepiekrita.

“Mēs nevarēsim to atbalstīt. Lielā mērā pateicoties “Rīgas satiksmei”. Pats smagākais ir tas, ka visas šīs “Rīgas kartes” saistības mums jānes, bet viņi pat nav sākuši domāt par risinājumiem,” sacīja deputāts Viesturs Zeps (“Latvijas attīstībai”).

“Es esmu kategoriski pret šo ieviesto politiku – ja mums piešķirts šāda veida budžets, tad mums jāizdara viss, lai to iztērētu. Es uzskatu, ka jāizbeidz šī prakse. Būtu tikai pareizi, ja piešķirtais budžets paliek neiztērēts un paliek arī kas pāri,” norādīja deputāts Valters Bergs (Jaunā konservatīvā partija).

Ar koalīcijas vairākuma balsīm komiteja nolēma Finanšu departamenta piedāvāto budžeta grozījumu uzmetumu ņemt par pamatu. Taču, skatot deputātu priekšlikumus, sāka ļodzīties arī “Saskaņas” un “Gods kalpot Rīgai” vienotība.

Domes valdošajām frakcijām bija atšķirīgs redzējums par galvaspilsētas profesionālo basketbola klubu “VEF” un “TTT” finansēšanu. Oļegs Burovs bija rosinājis katram šim klubam atvēlēt pa 150 000 eiro, bet “Saskaņas” deputāti rosināja šo naudu labāk pārvirzīt skolām.

Nespējot panākt vienprātību, sēdē tika izsludināts pārtraukums līdz 28. oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti