Naktī salnas visvairāk skārušas Kurzemes laukus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Aizvadītās nakts salnas visvairāk skārušas Kurzemes zemniekus, savukārt Vidzemē un Zemgalē postījumu tikpat kā nesot, secinājis Lauku konsultāciju centrs, apzinot situāciju reģionos.

“Lielākie postījumi bijuši Kurzemē, lai cik pārsteidzoši tas neizklausītos. Tur kaitējums no salnām bijis joslām, īpaši zemākās un purvainās vietās. Naktī tur bijis ap nulli, ne gluži mīnus pieci. Bet augkopības speciālisti teic, ka tos postījumus varēs redzēt šodien pēcpusdienā. Vistrakāk bijis Saldus pusē, kur pat agrotīkli ir sasaluši, nosalušas puķes un apsaluši dārzeņi,” stāsta Lauku konsultāciju centra pārstāve Ilze Rūtenberga-Bērziņa.

Viņa gan piebilst, ka lielākā skāde bijusi nodarīta naktī no pirmdienas uz otrdienu. Tad esot sasaluši dažādi dārzeņi, kartupeļi un puķes.

Parasti vairāk salnās cieš kartupeļi vai ķirbji, kas ir tuvāk pie zemes, kā arī tie graudaugu sējumi, kuri šogad pārsēti.

Vēl gaidāmajās vēsajās naktīs augkopji var mēģināt pasargāt dārzus ar dūmu svecēm un piesegt ar agrotīkliem mazākus stādījums. 

Lauku konsultāciju centra pārstāve Ilze Rūtenberga-Bērziņa
00:00 / 01:09
Lejuplādēt
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti