Nākamajā dienā pēc apstiprināšanas jaunais «Latvijas dzelceļa» šefs dodas komandējumā uz Maskavu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Nule kā VAS "Latvijas dzelzceļš" vadītāja amatā apstiprinātais Edvīns Bērziņš devies komandējumā uz Maskavu. Viņu "Panorāmas" filmēšanas grupa ceļā uz kaimiņvalsts galvaspilsētu sastapa piektdienas, 26.februāra, rītā.

Bērziņš atzina, ka vizīte ir svarīga, jo, lai gan uzņēmums ir stabils un uz attīstību vērsts, tomēr ir ļoti daudz darāmā.

"Pašreizējā brīdī nav uzņēmumam labākie laiki, jo ir kravu kritumi, un pirmais darbs ir došanās uz Maskavu runāt par kravām, par situāciju, kā izskatās, kāda būs iespēja šo kravu plūsmu uzlabot vismaz iepriekšējā līmenī (..)," klāstīja Bērziņš.

Taujāts, kā viņš zināja, ka tiks iecelts "Latvijas dzelzceļa" vadībā un ka varēs braukt šajā komandējumā, Bērziņš noteica: "Tas absolūti nav saistīts. Tas bija paredzēts jau nedēļu iepriekš, jo uzņēmums darbojas visu laiku un valde kopumā, mēs darbojamis visu laiku."

Pērn novembrī raidījums "De facto" vēstīja, ka Ventspils mērs Aivars Lembergs "Latvijas dzelzceļa" šefa krēslā labprāt redzētu līdzšinējo valdes locekli Edvīnu Bērziņu. Viņš šādu aizbildnību noraida.

"Nominācijas komisijā, cik man zināms, vismaz es neredzēju Lemberga kungu, un tirgus dalībnieki ir ļoti dažādi, ne tikai Ventspils, ir Rīga, ir Liepāja. Šis te tirgus ir ļoti liels un, cik es varu saprast no akcionāra, tad tas atbalsts bija vienbalsīgs no tirgus dalībniekiem. Un es tik tiešām dzelceļu redzu kā to, kas strādā taustsaimniecības interesēs, nevis konkrētu partiju un cilvēku interesēs," teica Bērziņš.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis (Zaļo un zemnieku savienība) sacīja, ka Bērziņa iecelšana amatā ir atbilstoša izvēle un tas ir novērtējums par ilggadēju darbu uzņēmumā un nozarē.

Jau ziņots, ka "Latvijas dzelzceļa" akcionāru sapulcē pieņemts lēmums, ka kompāniju turpmāk vadīs līdzšinējais uzņēmuma valdes loceklis Edvīns Bērziņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti