Nākamā gada budžetu plāno veidot, balstoties uz IKP izaugsmi 3% apmērā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Nākamā gada valsts budžetu plāno veidot, balstoties uz iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsmes prognozi 3% apmērā.

Finanšu ministrs Jānis Reirs (V) trešdien ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni pārrunāja dažādus jautājumus, kas saistīti ar 2016.gada budžeta veidošanu. Reirs pēc tikšanās sacīja, ka informēja prezidentu par budžeta veidošanas grafiku, koalīcijas izveidoto darba grupu, kurai rīt, 6.augustā, plānotā pirmā sanāksme.

Tāpat prezidents informēts, ka Finanšu ministrijas (FM) redzējums par makroekonomisko attīstību nākamajam gadam sakrīt ar Latvijas Banku un Ekonomikas ministriju.

"Mēs iekļausim 3% izaugsmi nākamajam gadam, deficīta līmenis būs 1%, bet inflācija prognozēta ap 2%," sacīja Reirs.

IKP pieauguma prognozes, kas saskaņotas ar Ekonomikas ministriju un Latvijas Banku, paredz IKP izaugsmi nākamajam gadam - 3% apmērā. Šā gada IKP izaugsme paredzēta 2,1% apmērā, bet 2017. un 2018.gadā - 3,6% apmērā.

Reirs atgādināja, ka prioritātes, veidojot budžetu, būs saistītas ar ārējās un iekšējās drošības stiprināšanu. Šonedēļ FM plāno tikties ar Aizsardzības ministrijas pārstāvjiem, lai izvērtētu programmas, kurām nepieciešams finansējums, skaidroja ministrs, piebilstot, ka iekšlietu sistēmā līdzekļus paredzēts novirzīt aprīkojumam, robežas stiprināšanai.

Veicot reformas, prioritārās jomās ir arī izglītība un medicīna, pauda Reirs.

Tāpat nākamgad paredzēts sākt pārrēķināt pensijas, lai novērstu negatīvu kapitāla indeksa ietekmi. FM piedāvās vispirms sākt pārrēķināt mazākās pensijas.

Reirs norādīja, ka prezidents bija informēts par galvenajiem rādītājiem saistībā ar nākamā gada budžetu un šodien apspriesti dažādi jautājumi par drošības stiprināšanu.

Valsts prezidents ministru aicinājis, gatavojot nākamā gada valsts budžetu, ņemt vērā arī starptautiskās saistības, ko Latvija uzņēmusies, informēja Prezidenta preses dienestā. Tāpat būtiska ir ģeopolitiskā situācija un īpaša nozīme būtu jāvelta ārējās un iekšējās drošības aspektiem, uzsvēris prezidents.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti