Nākamā gada budžeta projektam uz otro lasījumu iesniegti ap 800 priekšlikumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kopumā nākamā gada budžeta projektam un ar to saistītajiem likumprojektiem uz otro lasījumu ir iesniegti ap 800 priekšlikumu, aģentūrai LETA pastāstīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Jānis Reirs (Vienotība).

Viņš skaidro, ka 200 priekšlikumi iesniegti nākamā gada budžeta projektam, 200 priekšlikumi - budžeta ietvara dokumentam, bet vēl 400 priekšlikumi iesniegti pavadošajiem likumprojektiem.

Priekšlikumu skaits gan vēl tiekot precizēts, jo uz vienas lapas tikpat labi varot būt iesniegts viens priekšlikums un tikpat labi - desmit.

Patlaban vēl arī neesot veikta analīze, kuras partijas ir iesniegušas visvairāk priekšlikumu un cik papildu nauda konkrētām nozarēm ir prasīta. Detalizētāka informācija tikšot apkopota tuvākajās dienās.

Reirs skaidro, ka parasti priekšlikumu skaits pavadošajiem dokumentos bijis no 100 līdz 150. Šogad priekšlikumu skaits esot krietni lielāks un tas esot tieši saistīts ar iecerētajām nodokļu izmaiņām.

Kā ziņots, Saeima 17.oktobrī pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja 2014.gada valsts budžeta likumprojektu, paredzot, ka nākamā gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi būs plānoti 7 004 260 643 eiro (4 922 594 380 lati), bet izdevumi - 7 142 704 902 eiro (5 019 893 005 lati).

Budžeta projektu atbalstīja koalīciju pārstāvošie parlamentārieši, kā arī opozīcijā esošā ZZS.

Priekšlikumus nākamā gada budžetam varēja iesniegt līdz piektdienai, 18.oktobrim, savukārt galīgajā lasījumā parlaments par budžetu lems 6.novembra ārkārtas sēdē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti