Naftas milzis «Shell» plāno pārcelt galveno mītni no Nīderlandes uz Apvienoto Karalisti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Naftas gigants “Shell” paziņojis par plāniem pārcelt savu galveno mītni no Nīderlandes uz Apvienoto Karalisti. Tas ļaus uzņēmumam turpmāk pielāgot nodokļus un juridisko struktūru tikai vienas valsts jurisdikcijai.

Tāpat kompānija gatavojas atteikties savā nosaukumā izmantot vārdus “Royal Dutch”. Šāds lēmums jau izraisījis Nīderlandes valdības neapmierinātību.

“Royal Dutch Shell” ir viens no pasaulē lielākajiem naftas un gāzes uzņēmumiem. Nīderlandē tas ir darbojies jau 130 gadu un ir pārliecinoši lielākais uzņēmums valstī.

Uzņēmuma paziņojumā teikts, ka pārcelšanās uz Apvienoto Karalisti nepieciešama, lai stiprinātu konkurētspēju, kā arī veicinātu stratēģiju pārejai uz nulles emisijām.

“Shell” paziņojumu ar nožēlu uztvērusi Nīderlandes valdība, kas aicinājusi izvērtēt iespējamo ietekmi uz darbavietām, investīcijām un arī ilgtspējīgiem risinājumiem.

Vienlaikus kļuvis zināms, ka “Shell” projektu un tehnoloģiju nodaļa, integrētā gāzes biznesa un atjaunojamo energoresursu bāzes joprojām paliks Nīderlandē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti