Rīta Panorāma

"Mēs atgriezāmies" jauna dokumentāla filma par četrām stiprām sievietēm izsūtījumā

Rīta Panorāma

Intervija ar Alisi Pabērzu

Intervija ar Gaidi Bērziņu

Nacionālā apvienība aizvien pieļauj fiksētu maksājumu veselības aprūpes finansēšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lai gan iepriekš, meklējot papildu finansējumu veselības aprūpei, iecere par fiksēto 20 eiro maksājumu strādājošajiem vairs nebija premjera vadītajās darba grupas dienas kārībā, Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” aizvien pieļāva šādu variantu.

Taujāts par Zaļo un Zemnieku savienības atbalstīto sociālo iemaksu palielināšanu par vienu procentpunktu, Bērziņš neizslēdza, ka "tas varētu būt viens no virzieniem, pie kura strādāt". Taču problēma šajā variantā būtu ar sociālo iemaksu nemaksātājiem. Viņš atklāja, ka Nacionālā apvienība vēl nav pieņēmusi lēmumu, vai atbalstīt sociālo iemaksu palielināšanu. 

Bērziņš pauda, ka veselības aprūpes finansēšanai runa varētu būt arī par fiksēto maksājumu strādājošajiem. “20 eiro maksājums nevar būt attiecināms uz visiem. Mēs nerunājam par pensionāriem, par maznodrošinātajām personām,” sacīja Bērziņš.

Tāpat viņš arī norādīja, ka premjera Māra Kučinska (Zaļo un Zemnieku savienība)  viedokļa mainību, jo pirms tam viņš sliecās atbalstīt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) celšanu.

Ziņots, ka valdība 9.maijā panāca vienošanos par nodokļu reformu, taču tā neparedzēja finansējuma avotu veselības aprūpes nozarei, kurai nākamajos četros piecos gados nepieciešams 500 – 600 miljonu liels papildu finansējums. Valdība nolēma, ka par šī finansējuma avotu lems atsevišķi. Apspriesti vairāki varianti, līdz premjera vadītā darba grupa piedāvāja koalīcijai izšķirties starp PVN celšanu no 21% līdz 22% vai arī jaunu “20 eiro veselības nodokli”.

Līdz šim apspriesti arī vairāki citi varianti, un līdz premjera vadītā darba grupa piedāvāja koalīcijai izšķirties starp PVN celšanu no 21% līdz 22% vai arī jaunu “20 eiro veselības nodokli”. Taču vienprātīga atbalsta nebija nevienam no šiem variantiem, un iecere par fiksēto maksājumu tika izņemta no darba kārtībasVēlāk izskanēja versija par vienu procentpunktu palielināt sociālo nodokli, pusi no tā maksātu darba ņēmējs un pusi darba devējs, un atbalstu tam pauda Zaļo un zemnieku savienība.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti