NA draud bloķēt 2014. gada budžeta pieņemšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!”-”Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) gatava bloķēt 2104. gada budžeta pieņemšanu, ja nepārtrauks piešķirt ārzemniekiem uzturēšanās atļaujas apmaiņā pret investīcijām. Par to intervijā Latvijas Radio 4 paziņoja NA pārstāvis, partijas valdes loceklis Jānis Iesalnieks.

„Ja mums neatstās citu iespēju, kā pārtraukt šo vājprātu, tas ir vienīgais variants,” sacīja Iesalnieks. „Mūsu prioritāte ir pilnīga pārtraukšana. Iespējams, mēs varam iet uz kaut kādu saprātīgu kompromisu, bet ne jau tikai divreiz pacelt slieksni – tam mēs nepiekritīsim”.

Nacionālās apvienības Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Raivis Dzintars Latvijas Radio gan norādīja, ka valdē tieši šāds lēmums nav pieņemts.

Raidījumā piedalījās arī Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Vilnis Ķirsis (Reformu partija), kurš sacīja, ka kaut ko iespējams mainīt jau nākamajā gadā, bet ir svarīgi, cik ātri varēs rast kompromisu visu koalīcijas partneru starpā.

Kā jau vēstīts, aptuveni pirms nedēļas NA rosināja koalīcijā pēc iespējas ātrāk pieņemt lēmumu par uzturēšanās atļauju izsniegšanas pārtraukšanu. NA līderis Raivis Dzintars izteicies, ka tā sasniegusi dramatiskos apmērus, ko Latvijas vairs nevar atļauties.

Kopš 2010. gada Latvijā ieviesta sistēma, ka uzturēšanās atļauju dzīvošanai Latvijā var iegūt ikviens ārvalstnieks, ja vien iegādājas nekustamo īpašumu 100 000 latu vērtībā Rīgas plānošanas reģionā vai lielajās pilsētās, kā arī 50 000 vērtībā ikvienā citā Latvijas vietā. Jau sākotnēji NA stingri iebilda pret šo ieceri un vēlāk vairākkārtīgi rosinājusi grozījumus imigrācijas likumā, lai to atceltu. Līdz šim Saeimas vairākuma atbalstu šajā jautājumā nav gūts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti