NA cer vienoties par uzturēšanās atļaujām un budžetu nebloķēs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Nacionālās apvienības (NA) valdi joprojām neapmierina premjera Valda Dombrovska (Vienotība) piedāvājums par to, cik lielā mērā nākamgad ierobežot termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu pret nekustamo īpašumu. Tomēr budžeta virzību valdībā apvienība sola nekavēt, jo cer panākt vienošanos arī šajā tai būtiskajā jautājumā. 

"Mēs no premjera neformālā līmenī esam saņēmuši piedāvājumu runāt par iespējamām kvotām attiecībā uz 2014. gadu. Piedāvājums, kas ir nācis no premjera puses, NA pašreiz nav akceptējams. Taču princips, ka meklējam pēc iespējas stingrāku kvotu attiecībā uz šiem darījumiem, to NA ir gatava apskatīt," Latvijas Radio atklāja NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Dzintars arī norādīja, ka tādējādi NA budžetu šajā posmā nebloķēs.

"Rīt [otrdien] ministriem būs jāpieņem lēmums. Ņemot vērā, ka premjers ir gatavs runāt par būtisku šī procesa ierobežojumu, tad  budžetu mēs nebloķēsim. Tas, vai ministrs to atbalstīs šajā posmā vai neatbalstīs un vai deputāti balsos par tiem pirmajā lasījumā, tas būs atkarīgs no tā, vai mēs spēsim panākt maksimumu, kas būtu šobrīd nepieciešams," sacīja Dzintars.

Pēc premjera pārstāvja Mārtiņa Pankes teiktā, NA piedāvāts nākamgad uzturēšanās atļauju izsniegšanu atstāt 2012. gada līmenī, kas nozīmē atbalstīt aptuveni 900 investīciju projektus pret iespēju saņemt uzturēšanās atļaujas. EM aprēķini gan liecina, ka vidēji par katru darījumu tiek izsniegtas 2,34 uzturēšanās atļaujas. 

NA kvotu gribētu vēl samazināt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti