Mūrniece: Gribu izteikt pārliecību, ka budžetu pieņems savlaicīgi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ceturtdien, 5. septembrī, Saeima sanāks uz pirmo sēdi šī gada rudens sesijā. Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība) LTV “Rīta panorāmai” uzsvēra, ka šīs sesijas galvenais uzdevums ir budžeta pieņemšana.

Viņa atzina, ka budžeta pieņemšanas laikā būs debates un atmosfēra var būt mazliet saspīlēta un nokaitēta, kad partijas cīnās par savām prioritātēm.

“Gribu izteikt pārliecību, ka budžetu pieņems savlaicīgi,” sacīja Mūrniece.

Viņa norādīja, ka starp svarīgākajiem šīs sesijas uzdevumiem būs arī sekošana līdzi novadu reformai, izglītības reformai, veselības aprūpes reformai.  

Arī Valsts prezidents Egils Levits, atklājot Saeimas rudens sesiju, uzrunā deputātiem norādīja, ka “šo darba cēlienu vajadzētu sākt ar laikus pieņemtu valsts budžetu”.

“Koalīcijas partijām būs jāatrod kompromisi, lai Saeima varētu budžetu apspriest un pieņemt laicīgi. Mans priekšlikums būtu – līdz valsts svētkiem. Partiju politiskais briedums un viņu politiskā kultūra parādīsies tieši viņu spējā atrast kopīgu risinājumu sabiedrības interesēs,” sacīja Levits.

KONTEKSTS:

Valsts budžets 2020. gadam pārsniegs 10 miljardus eiro, un tas būs par aptuveni 500 miljoniem vairāk nekā šogad. Lai arī ekonomika aug un paredzams, ka turpinās augt arī nākamajā gadā, šie papildu līdzekļi jau rezervēti iepriekš pieņemtu lēmumu īstenošanai, piemēram, pensiju indeksācijai.

Budžeta izdevumu pārskatīšanas rezultātā gan izdevies rast potenciālo resursu aptuveni 100 miljonu eiro apmērā. No tiem "48,1 miljons eiro novirzāms kopējās fiskālās telpas uzlabošanai, savukārt 45,6 miljoni eiro ministriju noteiktajām prioritātēm", iepriekš informēja Finanšu ministrija. 

Nākamā gada budžeta iespējas par 72 miljoniem eiro samazinājušas arī "Rīgas satiksmes" saistības un, visu sarēķinot kopā, brīvie līdzekļi ir pat ne mazi, bet mīnus 25 miljoni eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti