Moldova samazinās Krievijas gāzes patēriņu enerģētikas krīzes dēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Moldova samazinās Krievijas gāzes patēriņu, reaģējot uz krīzi enerģētikas sektorā, otrdien pavēstīja Moldovas infrastruktūras ministrs Andrejs Spinu.

Moldovas valdība piedāvā par 15% samazināt gāzes patēriņu, sacīja ministrs, informējot par trim situācijas attīstības scenārijiem ziemai, kas izstrādāti, rēķinoties ar Krievijas koncerna "Gazprom" gāzes piegāžu samazināšanu vai apturēšanu.

Moldova šobrīd ir lielā mērā atkarīga no "Gazprom" gāzes piegādēm.

Ziema Moldovai un tās iedzīvotājiem var būt ārkārtīgi smaga, ņemot vērā Krievijas pret Ukrainu izvērsto karu un nenoteiktību attiecībā uz "Gazprom" gāzes piegādēm, sacīja Spinu.

"Mums visiem ir jāmobilizējas, lai samazinātu patēriņu tur, kur tas ir iespējams. Mēs piedāvājam brīvprātīgi samazināt gāzes patēriņu par 15%, kā to dara visās Eiropas Savienības valstīs," norādīja ministrs.

Valdība izskata trīs iespējamos scenārijus Krievijas gāzes piegāžu samazinājumam - situācijām, ja piegādes tiek samazinātas par 35%, 50% vai apturētas pavisam.

"Neatkarīgi no "Gazprom" lēmuma valdība īstenos pasākumus, lai ziemā samazinātu gāzes patēriņu vismaz par 15%," sacīja ministrs.

1.novembrī noslēdzās Moldovas valdības un "Gazprom" piecu gadu līguma termiņš par gāzes piegādēm ar nosacījumu , ka vienošanās par gada apjomu tiks panākta divus mēnešus pirms līguma gada beigām, un tas faktiski būs augusta beigās.

Moldova vēl nav saņēmusi atbildi no "Gazprom".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti