Dienas ziņas

Atklāj piemiņas plāksni Eduardam Berklavam

Dienas ziņas

Sākas bibliotekāru velobrauciens "Baltic star"

Mobilo sakaru operatori zem uzraugu lupas

Mobilo sakaru operatori zem uzraugu lupas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Konkurences padome (KP) šogad uzmanīgi vēros mobilo sakaru operatorus, vai neparādīsies aizliegtu vienošanos pazīmes saistībā ar pakalpojumu cenu celšanu. Konkurences uzraugiem aizdomas raisīja Telekomunikāciju asociācijas izpilddirektora  Jāņa  Leļa izteikumi par iespēju, ka   “Tele2” nesen īstenoto tarifu celšanu varētu  atdarināt arī    „Bite” un „Latvijas mobilais telefons” (LMT).

„Tele2” atsevišķiem tarifu plāniem palielināja cenu par 5% līdz 16% un pamatoja to ar nepieciešamību gādāt līdzekļus investīcijām ceturtās paaudzes tīklu infrastruktūrā. Tika  piesaukts arī Eiropas Savienības regulatora spiediens, kas ierobežo  starpsavienojumu maksas.

Telekomunikāciju asociācijas vadītājs Jānis Lelis pēc tam mediju pārstāvjiem atzina, ka cenas var nākties celt arī pārējiem lielajiem tirgus spēlētājiem – „Latvija mobilajam telefonam” un „Bitei”. Iznākumā Konkurences padome uzsāka tirgus uzraudzības lietu, kuras laikā pētīs cik neatkarīgi operatori būs lēmumos par cenu izmaiņām un vai tās nav saskaņotas asociācija ietvaros.

„Kāda var būt konkurence, ja sāk runāt par klientu un tirgus sadali? Asociācija nav tā vieta, kur par to drīkst runāt,” strikta bija Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama.

Lelis interviju „Panorāmai” atteica,  vien piebilda, ka konkurences uzraugi ir saklausījuši viņa izteikumos citu saturu, nekā viņš domājis. Par masveidīgu cenu celšanu patērētāji pagaidām varot neuztraukties. Par pastāvīgu un asu konkurenci runā arī ažiotāžā lēmuma autori no “Tele2”, tiesa, atzīstot, ka ar pašreizējo  mobilo skaru cenu līmeni, kas ir viens no zemākajiem Eiropā, Latvijas operatorus sagaida nopietni izaicinājumi.

„Cenas ir samazinājušās 10 gadus pēc kārtas, tagad tās ir viszemākās Eiropā, bet ir laiks investēt jaunos, dārgos nākamās paaudzes tīklos, operatoriem jādomā, kā to paveikt, sacīja  „Tele2” komercdirektors Jānis Spoģis.

LMT pārstāvji informē, ka neapsver pakalpojumu cenu palielināšanu, to negrasoties darīt arī „Bite”. Kompānija pat paziņojusi, ka izstājas no Telekomunikāciju asociācijas, kura vadītāja nepārdomātie ieteikumi radījuši problēmas organizācijas biedriem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti