Mobilo sakaru operatora LMT apgrozījums pērn audzis par 6,4%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mobilo sakaru operators "Latvijas mobilais telefons" (LMT) pagājušajā gadā strādāja ar 186,099 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieaugusi par 9,3% un bija 30,566 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tostarp LMT ieņēmumi no sakaru tīkla un viesabonēšanas pagājušajā gadā pieauguši par 5,5% un veidoja 125,044 miljonus eiro, ieņēmumi no pārdotajām precēm un pakalpojumiem palielinājušies par 15,5% un bija 49,357 miljoni eiro, ieņēmumi no starpsavienojumiem samazinājušies par 6,4% un bija 15,546 miljoni eiro, bet piešķirto atlaižu apmērs audzis par 29,9%, sasniedzot 3,848 miljonus eiro.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2019. gada vasarā, turpinot strādāt pie pakalpojumu attīstības, tika atklāts 5G tīkls Liepājā. Gatavojoties plašākai jaunās paaudzes mobilo sakaru tīkla izvēršanai 2020.gadā, LMT ir uzstādījis piecas 5G bāzes stacijas, tīkla attīstībā investējot kopumā 23,4 miljonus eiro.

Tāpat vadības ziņojumā minēts, ka starp virzieniem, kas pēdējā gada laikā ir īpaši strauji attīstījušies, ir LMT viedtelevīzijas un LMT internets mājai pakalpojumi.

"Tie devuši vērā ņemamus rezultātus, jo datu patēriņš vidēji tīklā ir pieaudzis par 29%," teikts vadības ziņojumā, piebilstot, ka bezlimita datu pakalpojumu "Neatkarība" izmanto 79% no visiem pēcapmaksas balss pieslēgumu lietotājiem.

Vadības ziņojumā atzīmēts, ka LMT koncentrējas arī uz vairākām jaunām inovācijām, kurās notiek starpnozaru sadarbība - dronu lidojumi, lietu internets, mobilitāte un sabiedrības drošība.

"Līdz ar mobilā interneta straujo izplatību un 5G tehnoloģiju ienākšanu, telekomunikāciju nozare piedzīvo nozīmīgas pārmaiņas. Šis ir brīdis, kuru, gudri izmantojot, Latvija var attīstīt kompetenci un gūt papildu ienākumus mobilo tehnoloģiju jomā no eksporta tirgiem. Visi vajadzīgie priekšnoteikumi mums jau ir - gan viens no pasaulē efektīvākajiem tīkliem, gan zinoši speciālisti," sacīts pārskata vadības ziņojumā.

Pēc vadības ziņojumā minētā, 2020. gadā LMT prioritāte būs investīcijas 5G izpētē un attīstībā.

"Jāapzinās, ka 5G primāri ir industriālais tīkls, kura iespējas noteiks ne tikai tīkla infrastruktūras attīstība, bet arī uzņēmumu un valsts organizāciju gatavība digitālajai transformācijai," piebilsts vadības ziņojumā.

2018. gadā LMT strādāja ar 174,922 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 8,9% un bija 27,954 miljoni eiro.

LMT reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir 817 000 eiro. Kompānijas kapitālā pa 24,5% akciju pieder "Sonera Holding" un "Telia Company", pa 23% akciju pieder "Tet" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - Privatizācijas aģentūrai. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti