Mobilo sakaru operatora «Bite» grupas peļņa pērn pieaugusi līdz 40 miljoniem eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mobilo sakaru operatora “Bite” grupas konsolidētais apgrozījums palielinājies par 5,5%, sasniedzot 120 miljonus eiro, informēja uzņēmums. Peļņa pirms procentu, nodokļu, amortizācijas atskaitījumiem pieaugusi līdz 40 miljoniem eiro, kas ir par 8,7% vairāk nekā gadu pirms tam.

Savukārt nodokļos 2020. gadā samaksāti 19,5 miljoni eiro, kas ir par 15% vairāk nekā 2019. gadā.

Konsolidētie “Bites grupas” dati ietver uzņēmumu “Bite Latvija”, “Latnet”, “Tele Tower” un “Unistars” datus.

“Kopumā uzņēmumam gads bija veiksmīgs, lai arī netrūka izaicinājumu, ņemot vērā, ka pasaulē un Latvijā pandēmija ir ieviesusi lielas korekcijas gan tirdzniecībā, gan tajā, kā klienti izvēlas produktus un pakalpojums,” norādīja “Bite Latvija” vadītājs Kaspars Buls.

“Bites” tīklā pērn ikdienas mobilā interneta patēriņš palielinājās par aptuveni 83% ne tikai tāpēc, ka liela daļa klientu pārgāja uz attālinātu darbu un mācībām, bet strauji pieauga arī izmantoto viedierīču skaits tīklā, kā arī palielinājās video satura patēriņš mobilajās ierīcēs, tāpat ir mainījušies klientu datu lietošanas paradumi.

Reaģējot uz pandēmijas apstākļiem, “Bite” palielināja mobilā interneta ātrumu, vidējam lejupielādes ātrumam tīklā pieaugot par 22,1%, bet augšupielādes ātrumam – par 9,4%, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārskats par elektronisko pakalpojumu kvalitāti 2020. gadā. Tīkla kvalitātes rādītāji atspoguļo uzņēmuma pērn veiktās investīcijas, ne tikai uzstādot 44 jaunas bāzes stacijas gan Rīgā, gan reģionos, bet arī  aprīkojot bāzes stacijas ar papildu šūnām, tīkla kapacitāti palielinot par 25%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti