Rīta Panorāma

Intrevija ar Latvijas Komercbanku asociācijas valdes priekšsēdētāju Sandu Liepiņu

Rīta Panorāma

Intervija ar mākslinieci Indru Sproģi.

Intervija ar satiksmes ministru Uldi Auguli

Ministrs: Šobrīd «airBaltic» «nav par katru cenu jāatdodas» investoram

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lai gan aizvien turpinās nacionālās aviosabiedrības “airBaltic” investora meklējumi, tomēr pašlaik nav nepieciešamības piekrist jebkuru investoru piedāvājumam, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” norādīja satiksmes ministrs Uldis Augulis (Zaļo un zemnieku savienība).

Pašlaik notiekot sarunas ar potenciālajiem “airBaltic” investoriem, lai nonāktu pie labākā varianta. Tomēr steigas šajā procesā neesot, jo “mums nav par katru cenu šobrīd jāatdodas”, sacīja ministrs.

Viņš skaidroja, ka ir svarīgi atrast tādu investoru, lai valstij būtu izdevīgums no tā piesaistes. Kā piemēru Augulis minēja investora vēlmi attīstīt aviokompānijas servisa centru Rīgā.

Ministrs atzina, ka bija cerības par ātrākām biznesa sarunām, taču ir esot daudz juridisku jautājumu.

Iepriekš ziņots, ka Satiksmes ministrija patlaban izskata jau konkrētus piedāvājumus Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" investora piesaistē un nav izslēgta arī uzņēmuma pilnīga privatizācija.

 "airBaltic" biznesa plānā "Horizon 2021" ir iekļauta papildu kapitāla piesaiste 50 miljonu eiro apmērā, lai pilnībā nodrošinātu lidmašīnu flotes nomaiņas finansējumu, kā arī turpinātu uzlabot lidsabiedrības kapitāla struktūru. Uzņēmums apliecinājis, ka negrasās vērsties pie valsts, lai prasītu veikt papildu ieguldījumu. Latvijas valdība ir uzstādījusi mērķi atrast lidsabiedrības stratēģisko investoru. Potenciālo ieguldītāju meklē starptautiskais finanšu konsultāciju un aktīvu pārvaldības uzņēmums "Lazard Freres".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti