Ministrs: Pensijas šogad varētu indeksēt agrāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Energocenu krīzes dēļ vecuma pensiju indeksācija šogad varētu notikt agrāk, intervijā Latvijas Radio pieļāva labklājības ministrs Gatis Eglītis (Jaunā konservatīvā partija).

Eglītis sacīja ir jādomā par palīdzības sniegšanu plašākam lokam, lielākai sabiedrības daļai – ne tikai mazturīgajiem un trūcīgajiem, bet arī vidusslānim.

Valdība plāno vairākus atbalsta veidus, kas attiecas uz elektroenerģijas un gāzes lietošanu. Tāpat plānots atbalsts dažādām iedzīvotāju grupām.

Neviens atbalsta veids netiek saistīts ar vakcinēšanos pret Covid-19. Tas nozīmē, ka atbalstu saņems visi, bet vakcinētiem senioriem iepriekš piešķirtais atbalsts elektrībai saglabāsies, norādīja ministrs.

Pirmie maksājumi varētu būt jau februārī.

Eglītis arī pieļāva, ka pensiju indeksācija šogad varētu notikt agrāk par oktobri.

“Jāatceras, ka no 1. jūlija paaugstināts uz 500 eiro neapliekamais minimums pensijām, kas būtībā sanāk arī kā indeksācija, jo daudziem uz rokas vai maciņā paliks vairāk naudas,'' sacīja ministrs.

KONTEKSTS:

Šoziem vērojams gan elektroenerģijas, gan dabasgāzes cenu kāpums, kas ietekmē apkures izmaksas. Valsts lēš, ka tas būtiski var ietekmēt zemu ienākumu mājsaimniecības, kurās pastāv risks norēķināties par mājokļa uzturēšanu šajā apkures sezonā, īpaši pensijas vecuma personām un personām ar invaliditāti.

Lai kompensētu straujo cenu kāpumu ziemas sezonā, elektroenerģijai uz pusi samazināts sadales pakalpojuma tarifs. Tāpat paplašināts mājokļa pabalsta saņēmēju loks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti