Rīta Panorāma

Intervija ar Gunu Japiņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Laimoni Zaķi

Intervija ar Ralfu Nemiro

Ministrs Nemiro: Elektrības sadales tarifu var samazināt par 10%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lielu daļu no elektrības rēķina mājsaimniecībām veido elektrības sadales izmaksas, un šo daļu rēķinā var samazināt par 10%, to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" paziņoja ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro ("KPV LV").

Ministrs norādīja, ka pēc viņa iniciatīvas izveidotā darba grupa, kurā darbojās Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas, arī valsts AS "Latvenergo" pārstāvji, secināja, ka sadales sistēmas operatora AS "Sadales tīkls" tarifu iespējams samazināt par 10%. Tāpat var samazināt obligātā iepirkuma komponenti (OIK), kā arī elektroenerģijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" tarifu.

"Vēl ir palicis mājasdarbs neliels "Augstsprieguma tīkliem"," teica ekonomikas ministrs, norādot, ka "Augstsprieguma tīkls" tarifu varētu mazināt "mazliet". Tas, cik lielā mērā šo daļu varētu mazināt, būs zināms tuvākajā laikā.

"Pāris nedēļu laikā jau redzēsim konkrētu piedāvājumu, kā mēs realizējam šo 10% [samazinājumu]," piebilda ministrs.

Jautāts, kad cilvēki savos maciņos varētu izjust iecerēto tarifu samazinājumu, ministrs teica, ka "Latvenergo" nākampirmdien nāks klajā ar aprēķiniem un vēl tiek gaidīts "Augstsprieguma tīklu" piedāvātais risinājums pārvades tarifa samazināšanai. 

Nemiro atgādināja, ka sadale un pārvade veido lielāko daļu kopējās elektrības izmaksās – apmēram 40%, bet OIK veido ap 15%.

KONTEKSTS:

Valdība marta beigās nolēma nevirzīt risinājumus elektroenerģijas OIK atcelšanai no šā gada 31. marta. Šādu iespēju šā gada janvāra pirmajā pusē Saeima uzdeva vērtēt par jomu atbildīgajai Ekonomikas ministrijai (EM). Tā secināja – strauja OIK likvidēšana negatīvi ietekmēs gan Latvijas tautsaimniecību, gan iedzīvotāju maciņus.

EM solīja turpināt strādāt pie risinājumiem elektroenerģijas izmaksu samazināšanai, solot risinājumus līdz šā gada maija beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti