Ministrs: Krievija varētu atbalstīt Grieķiju ar enerģijas resursu tiešajām piegādēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Krievija iecerējusi atbalstīt Grieķijas ekonomikas atjaunošanu, paplašinot sadarbību ekonomiskajā sektorā, žurnālistiem paziņoja Krievijas enerģētikas ministrs Aleksandrs Novikovs.

„Mēs izpētīsim iespējas tiešā veidā piegādāt enerģijas resursus grieķu valdībai tuvākajā laikā,” Novikova sacīto citē britu raidsabiedrība BBC.

Ministrs arī piebilda, ka cer par to panākt vienošanos dažu nedēļu laikā.

Šis paziņojums nāk klajā laikā, kad Briselē notiek smaga eirozonas līderu sarunas par Grieķijas aizdevuma programmu. Sapratni eirozonas ministriem par šo jautājumu neizdevās panākt sestdien, 11.jūlijā, pēc deviņu stundu sarunām.

Vācija esot sagatavojusi piedāvājumu Grieķiju uz pieciem gadiem atstādināt no eirozonas, kamēr tā sakārto savas finanses. Savukārt Somijas parlaments paziņojis, ka nepiekritīs nekādām atlaidēm un jauniem darījumiem ar Grieķiju. 

Tikmēr eksperti jau iepriekš pauduši vērtējumu, ka Krievijai būtu izdevīga Grieķija kā Trojas zirgs Eiropas Savienībā. Tiek gan norādīts, ka Krievijai nepietiek naudas, lai sasniegtu šādus mērķus.

Vēstīts par iepriekšējām Grieķijas sarunām, kas ir pārtrūkušas, tādējādi pēdējais 7 miljardu eiro lielais aizdevums palicis nesaņemts un parāda atmaksas termiņi Starptautiskajam Valūtas fondam sen nokavēti.

Grieķija no aizdevējiem tagad prasa 53,3 miljardu eiro vērtu jaunu palīdzību nākamajiem trim gadiem, ar kuriem palīdzētu sakārtot finanšu situāciju. Lielākā summa nāktu no Eiropas Savienības jaunā Stabilitātes mehānisma, kas ir nesen izveidots fonds, īpaši krīzes gadījumiem, kurā pašas dalībvalstis ir iemaksājušas naudu, savukārt daļu piešķirtu Starptautiskais Valūtas fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti