Rīta Panorāma

Intervija ar "Onkoalianse" valdes locekli Olgu Valciņu

Rīta Panorāma

Intervija ar RSU Eiropas studiju fakultātes dekānu profesoru, LĀI direktoru Andri Sprūdu

Intervija ar Zemkopības ministru Kasparu Gerhardu

Ministrs: Krievijā un Baltkrievijā iepirkto minerālmēslu šim gadam pietiek

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lauksaimniecībā nepieciešamo minerālmēslu šim gadam Latvijā ir pietiekoši, bet Krievijai un Baltkrievijai noteikto sankciju dēļ tagad ir gads, lai pārorientētu šīs piegādes, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (Nacionālā apvienība).

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā un Baltkrievijas atbalstu Krievijas militārajām darbībām, Zemkopības ministrija lauzusi vienošanos par sadarbību ar Krieviju un Baltkrieviju. Līdz šim minerālmēsli Latvijas lauksaimniekiem ievesti no Krievijas un Baltkrievijas, bet Rietumu noteikto sankciju dēļ tas vairs nevarēs notikt.

Ministrs pastāstīja, ka šim gadam minerālmēslu jautājums ir atrisināts, paužot pārliecību, ka līdz rudenim lauksaimniekiem būs pietiekams minerālmēslu daudzums.

Taču, domājot par turpmāko, Gerhards sacīja, ka gada laikā jāspēj rast risinājumi: “Laiks ir pārkārtot piegādes – gads. Redzēsim, kā attīstīsies situācija.”

Meklējot alternatīvas, esot pieejams pietiekami daudz Eiropā ražotu minerālmēslu.

Turklāt Latvijas plānos un centienos ir samazināt minerālmēslu lietojumu. “Mums tomēr jāpadara gan augsnes izmantošana, gan lauksaimniecība daudz bioloģiskāka, klimatam, videi daudz draudzīgāka,” sacīja Gerhards.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti