Ministrs: Elektrības tirgus atvēršana faktiski nepalielinās konkurenci

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Neuzbūvēto strapsavienojumu dēļ nepieaugs konkurence Latvijas elektroenerģijas tirgū pēc 1.janvāra, kad tas tiks atvērts konkurencei elektrības piegādēm mājsaimniecībām, intervijā Latvijas televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis ("Vienotība").

Runājot par tirgus liberalizāciju, tiek domāta tā atvēršana konkurencei, taču Latvijā elektroenerģijas tirgus konkurence pēc 2015.gada 1.janvāra nepieaugs, norādīja ekonomikas ministrs.

To, ka pēc elektrotirgus atvēršanas konkurence tomēr nepieaugs, Dombrovskis skaidroja ar trūkstošajiem starpsavienojumiem ar Lietuvu un Igauniju.

Vēstīts, ka Saeima iepriekš lēmusi par elektroenerģijas tirgus atvēršanu mājsaimniecībām, nosakot, ka tās elektroenerģiju brīvajā tirgū varēs pirkt no 2015.gada 1.janvāra. Patlaban elektroenerģijas tarifi Latvijā ir zem tirgus cenas, un līdz ar tirgus atvēršanu nākamā gada sākumā paredzams tarifu kāpums.

Septembrī Saeimas atbalstīja grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, paredzot, ka trūcīga vai maznodrošināta ģimene pēc elektroenerģijas tirgus atvēršanas 2015.gadā 100, bet daudzbērnu ģimene 300 kilovatstundas katru mēnesi varēs iegādāties par pašreizējā starta tarifa cenu - 11,64 centiem par kilovatstundu

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti