Rīta Panorāma

Uzticības tālruņa 116111 akcija seksuālās vardarbības mazināšanai

Rīta Panorāma

Īrijā strīdi par kūdras izmantošanu apkurē

Intervija ar VARAM ministru (AP) Artūru Tomu Plešu

Ministrs: Elektrības sadales un pārvades tarifu celšana – nepārdomāts solis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Valsts uzņēmumu, elektroenerģijas sadales un pārvades operatoru – "Sadales tīkla" un "Augstsprieguma tīkla" – plānotais tarifu pieaugums ir nepārdomāts solis, kas negatīvi ietekmēs Latvijas ekonomikas konkurētspēju. Šādu viedokli intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" pauda vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs ("Attīstībai/Par!").

Viņš atgādināja, ka Latvijā ir vairāk nekā 10 000 mājsaimniecību, kas uzstādījušas saules paneļus, un lielākais "tempa uzrāviens" šo paneļu uzstādīšanā noticis šajā gadā, kad paredzēts atbalsts šādas enerģijas ieguvei mājsaimniecībās.

"Ir diezgan skaidrs, ka pēc šiem signāliem par potenciālo tarifu celšanu no nākamā gada tas, visticamāk, programmu un valsts atbalsta klāstu ietekmēs negatīvi, jo šobrīd mēs redzam paaugstinātas bažas un paaugstinātu interesei par to, kādā veidā šis tarifs varētu ietekmēt mājsaimniecības, " sacīja ministrs.

Pēc ministra teiktā, paaugstinot "Augstsprieguma tīkla" tarifu tā pieteiktajā apmērā, pārvades tarifs Latvijā būtu viens no augstākajiem reģionā, tādējādi mazinot Latvijā ekonomikas un uzņēmēju konkurētspēju.

"Ja šis ir bijis tas gads, kad mēs redzam nopietnu uzrāvienu zaļās enerģijas attīstībā , tostarp plašākā mērogā – arī vēja parku attīstībā, tad šie soļi, manā ieskatā, šajā brīdī ir nepārdomāti," sacīja Plešs.

Ministrs atzina, ka viņam līdz šim nav bijusi iespēja pārrunāt "Sadales tīkla" un "Augstsprieguma tīkla" plānoto tarifu pieaugumu ar abiem uzņēmumiem. "Šeit es noteikti arī sagaidītu aktīvāku rīcību no Ekonomikas ministrijas puses, kas tādā ziņā ir atbildīgā un vistiešākajā mērā sadarbojas ar šiem uzņēmumiem, jo tas ir viņu darbības lauks," teica ministrs.

KONTEKSTS:

"Augstsprieguma tīkla" elektroenerģijas pārvades tarifi no nākamā gada 1. marta varētu pieaugt 4,3 līdz 4,9 reizes, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētais paziņojums par tarifu projektu. Savukārt "Sadales tīkla" jaunais tarifa projekts paredz kopējo tarifa pieaugumu vidēji 75% apjomā. Konkrētās izmaiņas būs atkarīgas no klienta pieslēguma un patēriņa paradumiem, informēja uzņēmumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti