Rīta Panorāma

Gada dzīvotne 2021 - upju straujteces un dabiski upju posmi

Rīta Panorāma

Demokrāti turpina centienus atstādināt ASV prezidentu Trampu

Saruna ar ekonomikas ministru Jāni Vitenbergu

Ministrs: Atbalstus Covid-19 krīzē vajadzētu pagarināt un padarīt dāsnākus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Uzņēmumiem un darbiniekiem nozīmīgos pabalstus Covid-19 krīzē vajadzētu pagarināt līdz jūnija beigām, kā arī padarīt dāsnākus, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (“KPV LV”).

Šodien valdība lems par esošo atbalsta mehānismu pagarināšanu, kas ir nozīmīgi Covid-19 krīzē skartajām nozarēm. Tas ir dīkstāves pabalsts, subsidētās darbavietas un apgrozāmo līdzekļu atbalsts. Tos plāno pagarināt līdz 30. jūnijam.

“Ir ļoti pozitīvi, ka apgrozāmie līdzekļi no vienreizēja maksājuma kļūs par ikmēneša maksājumiem uz visu krīzes laiku,” sacīja ministrs.

Tāpat notiekot darbs pie tā, lai uzlabotu šos atbalsta mehānismus. Tos varētu padarīt dāsnākus.

Ekonomikas ministrs pauda, ka būtu jāceļ minimālais atbalsta slieksnis līdz minimālās algas līmenim. “Redzam, ka krīzes skartajos segmentos [oficiāli maksātās algas] nav augstas. Cilvēki varbūt var izdzīvot vienu mēnesi [ar nelielu pabalstu], bet, ja tā situācija turpina būt tāda, kā ir šobrīd, un ir nepieciešams atbalsts vairāku mēnešu garumā, tad arī šī summa ir jāpaaugstina,” sacīja Vitenbergs.

Viņš cer par izmaiņām valdībā vienoties jau šonedēļ.

KONTEKSTS:

Latvijas uzņēmējiem pašreizējās ārkārtējās situācijas laikā ir trīs atbalsta veidi – dīkstāves pabalsti, subsidētās darbavietas un vienreizējā subsīdija apgrozāmajiem līdzekļiem.

Sīkāk par to, kādi ir nosacījumi dīkstāves pabalstu un algu subsīdiju saņemšanai, lasiet šeit.

Covid-19 uzliesmojuma laikā 2020. gada pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Valdība atkārtoti noteica ārkārtējo situāciju, kuras laikā bija stingrāki ierobežojumi. Par spīti tam saslimstība ar Covid-19 turpināja pieaugt. Tādēļ ārkārtējā situācija ir pagarināta līdz 7. februārim. Spēkā ir stingri ierobežojumi līdz 25. janvārim, kā arī mājsēde nedēļas nogalēs, kas nozīmē, ka no plkst.22 līdz 5 katram jāatrodas savā dzīvesvietā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti