Pēcpusdiena

Pēc provizoriskiem datiem Merkeles kristīgiem demokrātiem būtiks kritums vēlēšanās Berlīnē

Pēcpusdiena

“airBaltic” lidmašīnas piespiedu nosēšanās: vai pasažieriem pienākas kompensācija

Pārdot "KVV Liepājas metalurgu" kā vienotu uzņēmumu. Vai tas ir iespējams?

Ministrs Ašeradens iespēju atjaunot «Metalurga» darbību vērtē kā 50 pret 50

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens ("Vienotība") iespēju atjaunot  maksātnespējīgā metalurģijas uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" darbību vērtē kā 50 pret 50. To ministrs atzina Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena".

Pēc viņa teiktā, uzņēmuma tālākā nākotne pašlaik ir tā kreditoru un maksātnespējas administratoru rokās. Ja kreditori vienosies, ka uzņēmuma manta ir pārdodama kā vienots veselums, tad "KVV Liepājas metalurgs" darbību būtu iespējams atjaunot.

Ministrs atzina, ka situācija metalurģijas tirgū pasaulē ir uzlabojusies. Tāpat Eiropas Savienībā ir ieviesti antidempinga pasākumi metalurģijas nozarē. Tiesa, ne visas "KVV Liepājas metalurga" iekārtas ir standartiem atbilstošas, un bez papildu investīcijām rūpnīcas darbu atjaunot nebūtu iespējams.

Jautāts, vai valsts būtu gatava atkārtoti sniegt atbalstu uzņēmuma darbības atjaunošanai, ministrs raidījumā atzina, ka šāda iespēja valdībā nav vērtēta.

Valdības darba kārtībā ir tas, kā atgūt atlikušos valsts ieguldījumus 64 miljonu eiro apmērā.

Ministrs atzina arī, ka iespēju atjaunot "KVV Liepājas metalurgs" darbību vērtē kā 50 pret 50. 

To, ka metalurģijas tirgū pasaulē situācija ir uzlabojusies, raidījumā "Pēcpusdiena" atzina arī "DNB bankas" ekonomists Pēteris Strautiņš. Pēc viņa teiktā, "zemākais punkts" nozarē sasniegts gadu mijā – kopš tā laika tērauda cena pasaulē pieaugusi par 40%.

Jau ziņots, ka Liepājas tiesa pagājušajā nedēļā apmierināja "KVV Liepājas metalurgs" kreditoru prasījumu un pasludināja uzņēmuma maksātnespējas procesu. Par “Metalurga” maksātnespējas administratoru iecelts sertificēts administrators Guntars Koris.

Tiesa iepriekš pieņēma lēmumu ierosināt metalurģijas uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" tiesiskās aizsardzības procesa lietu, tomēr līdz noteiktajam termiņam - augusta beigām - tā arī netika iesniegts uzņēmuma tiesiskās aizsardzības pasākumu plāns. 

Prasību atzīt uzņēmumu par maksātnespējīgu uzturēja divi kreditori – apsardzes firma “G4S” un līzinga kompānija “TGD līzings”. Apsardzes firmai “G4S” “Metalurgs” nav samaksājis vairāk nekā 113 000 eiro, savukārt līzinga kompānijai “TGD līzings” palicis parādā 144 000 eiro. 

Tāpat vēstīts, ka Ukrainas investori 18.martā paziņoja par pieņemto lēmumu par AS "KVV Liepājas metalurgs" rūpnīcas konservāciju.  Vēlak investors Ukrainas "KVV Group" paziņoja, ka plāno par Latviju sūdzēties Eiropas Komisijas antimonopola un korupcijas apkarošanas komitejās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti