Ministrija: «RB Cafe» turpina saņemt atbalstu cilvēku ar invaliditāti nodarbināšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Reaģējot uz plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju, ka sociālajam uzņēmumam SIA “RB Cafe” atteikts dīkstāves pabalsts, Labklājības ministrija uzsver, ka "RB Cafe" turpina saņemt Eiropas Sociālā fonda finansējumu gan algu kompensācijai, gan apgrozāmo līdzekļu finansēšanai.

Paziņojumā medijiem Labklājības ministrija norādīja, ka SIA “RB Cafe” krīzes situācijā saskāries ar tādām pašām problēmām kā citi šīs nozares uzņēmumi, tomēr tam joprojām pieejams grantu finansējums.

“Vienlaikus SIA “RB Cafe” turpina saņemt valsts finansējumu (grantu) cilvēku ar invaliditāti nodarbināšanai un atlīdzības izmaksu segšanai, neraugoties uz to, ka uzņēmums darbu apturējis.

Valdība 31. martā ir pieņēmusi regulējumu, kas ārkārtējās situācijas laikā pieļauj atlīdzību izmaksu no ES fondiem, pat ja projektā iesaistītie darbinieki ir dīkstāvē,” paziņojumā medijiem norādīja labklājības ministre Ramona Petraviča (“KPV LV”).

Savukārt darbiniekiem, kuri saņem algu no projekta līdzekļiem, dīkstāves pabalsts nepienākas. No 12 darbiniekiem SIA “RB Cafe” pabalstu lūdza diviem cilvēkiem ar invaliditāti pensijas vecumā.

Sociālā uzņēmuma statusu SIA “RB Cafe” saņēma 2018. gada oktobrī. Finanšu institūcija “Altum” uzņēmumam piešķīra grantu 107 800 eiro apmērā, kas paredzēti atlīdzībām, apgrozāmajiem līdzekļiem, investīcijām līdz 2021.gada aprīļa beigām.

Kārtējo granta maksājumu, kas paredzēts arī darba algām, uzņēmums saņēmis šā gada 7. aprīlī, norāda LM.

Lai gan uzņēmums ir pieņēmis lēmumu uz krīzes ierobežojumu laiku slēgt kafejnīcu, atbalsta programma turpinās.

KONTEKSTS:

Pandēmijas ekonomisko seku pārvarēšanai Latvijā paredzēti īpaši valsts atbalsta mehānismi Covid-19 skartajiem uzņēmumiem, to darbiniekiem, Covid-19 pacientiem un arī visiem uzņēmumiem. Tālab valsts mobilizējusi līdzekļus aptuveni 4 miljardu eiro apmērā.

Covid-19 vīruss Latvijā pirmoreiz konstatēts 2020. gada 2. martā, bet 25. martā konstatēts, ka vīruss cirkulē sabiedrībā. Lai ierobežotu infekcijas izplatīšanos Latvijā, no 12. marta līdz 12. maijam izsludināta ārkārtējā situācija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti