Ministrija: Par pensiju indeksāciju Saeimai jāizlemj līdz jūlijam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Saeimai lēmums par šogad plānoto mazo pensiju indeksāciju būtu jāpieņem līdz jūlija sākumam. To trešdien atbildīgajā parlamenta komisijas sēdē uzsvēra Labklājības ministrijas (LM) speciāliste Jana Muižniece.

Lēmums ir jāpieņem laicīgi, lai paspētu sagatavoties indeksēto pensiju izmaksai septembrī. „Šobrīd ir panākts kompromiss par to, ka ir jābūt 1.septembrī, bet lēmumam, lai uzsāktu šo indeksāciju, ir jābūt līdz 1.jūlijam, jo tad atliek tikai mēnesis, lai varētu sagatavoties indeksācijai. Jo augustā jau tiek palaistas pensijas izmaksai septembrī,” skaidroja ministrijas pārstāve.

Ja šis lēmums Saeimā netiek pieņemts ļoti steidzamā kārtībā, tad tas, protams, ir laika risks,” norādīja Muižniece.

Viņa skaidroja, ka risks ir saistīts ar pāreju uz eiro: „Šis risks ir tāpēc, ka vienlaikus arī Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra gatavojas pārejai uz eiro. Tātad viss ir vienlaikus - programmatūrai izmaksām ir jābūt visam gatavam līdz septembrim - gan indeksācijai, gan eiro [ieviešnai]. Tādēļ ir šie saspringtie termiņi. Un arī pensijas no 1.janvāra būs  jāizmaksā eiro.”

Iepriekš trešdien aģentūra BNS vēstija, ka LM saredz riskus pensiju aprēķināšanā eiro dēļ un indeksāciju varētu pārlikt. Vēlāk ministre Ilze Viņķele (V) mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādīja uz aplamu ministrijas skaidrojuma interpretāciju: „Aplams virsraksts saķengā ziņu par pensiju indeksāciju.”

Jau ziņots, ka valdība šogad plāno atsākt indeksēt mazās pensijas, kas nepārsniedz 200 latus mēnesī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti