Ministre rosina vienreizēju 200 eiro atbalstu pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Labklājības ministre Ramona Petraviča (“KPV LV”) rosina izmaksāt vienreizēju 200 eiro atbalstu pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti, informēja Labklājības ministrija.

Petravičas skatījumā vienreizējs finansiāls atbalsts Covid-19 krīzes grūtību pārvarēšanai būtu jāizmaksā vecuma pensionāriem, invaliditātes pensiju saņēmējiem un personām, kuras saņem valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu.

Ministre ar šo ideju nāca klajā koalīcijas partiju sadarbības sanāksmē. Šonedēļ koalīcijā apsprieda arī vienreizējo pabalstu ģimenēm – 500 eiro par bērnu, bet pēc spraigām debatēm politiķi nevienojās.

“Arī pensionāri un cilvēki ar īpašām vajadzībām krīzes laikā saskaras ar grūtībām, un viņu ikdienas izdevumos parādījušies tēriņi aizsarglīdzekļu iegādei – maskām, dezinfekcijas līdzekļiem, imūnsistēmu stiprinošiem medikamentiem. Šiem cilvēkiem ir apgrūtināta un nereti pat neiespējama palīdzības saņemšana no bērniem vai radiniekiem. Cilvēkiem ar invaliditāti aizvien sarūk darbā iekārtošanās iespējas. Turklāt visi šie ļaudis ir Covid-19 riska grupā,” paziņojumā medijiem norādīja Petraviča.

Lai gan detalizēti priekšlikums vēl nav izdiskutēts, viens no Labklājības ministrijas aprēķinātajiem variantiem paredz 200 eiro vienreizēju piemaksu visiem vecuma un invaliditātes pensiju, kā arī sociālā nodrošinājuma pabalstu saņēmējiem.

Šāda vienreizēja atbalsta izmaksāšana prasītu aptuveni 100 miljonus eiro.

Labklājības ministre norādīja, ka šādu palīdzību jau sniegusi kaimiņvalsts Lietuva, kura vienreizējus 200 eiro piemaksu izmaksāja visiem vecuma pensionāriem, cilvēkiem ar īpašam vajadzībām un citām iedzīvotāju grupām.

KONTEKSTS:

Viena no varas partijām – Nacionālā apvienība – rosināja koalīcijai vienoties par vienreizēja pabalsta izmaksu ģimenēm. Partijas ieskatā ģimenēm varētu izmaksāt vienreizēju pabalstu – 500 eiro par katru bērnu. Tostarp pabalsts tiktu izmaksāts arī par aizbildniecībā vai audžuģimenē esošiem bērniem. Tas kalpotu kā papildu atbalsts, lai mazinātu negatīvās sekas Covid-19 ierobežojumu laikā. Koalīcijā pēc spraigām debatēm gan neizdevās vienoties par šādu vienreizējo pabalstu.

Kopumā šim mērķim būtu nepieciešami 170 miljoni eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti