Krustpunktā

Mediju anatomija: Sabiedriskie mediji un to darba uzdevums

Krustpunktā

Vai darbaspēka trūkums bremzē ekonomisko attīstību?

Plāni labklājības jomā. Studijā labklājības ministre Ramona Petraviča

Ministre nākamā gada budžetā prasa 27 miljonus eiro, tostarp minimālās pensijas celšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Labklājības ministre Ramona Petraviča ("KPV LV") prasījusi nākamā gada valsts budžetā labklājības jomai atvēlēt papildus 27 miljonus eiro, kas tostarp nepieciešami minimālās pensijas celšanai.

Labklājības ministre Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" teica, ka minimālās pensijas palielināšana no 2020. gada ir viņas pirmā prioritāte nākamā gada budžeta izstrādē. "Pašreiz aprēķina bāze ir 63 eiro, un nākamā gada budžeta plānā ir šo aprēķina bāzi palielināt līdz 99 eiro," sacīja ministre.

Viņa norādīja, ka kopumā nākamā gada budžetā papildus nepieciešami 27 miljoni eiro, lai varētu palielināt gan minimālo pensiju, gan arī apgādnieka zaudējuma pensiju un valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu personām ar invaliditāti.

"Tas skartu 54 000 cilvēku - 32 000 personas ar invaliditāti un 22 000 pensionārus, kam ir šīs zemās pensijas," teica ministre, norādot, ka šīs ieceres pārrunātas arī ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu ("Jaunā Vienotība"), kurš šajā jautājumā esot "atbalstošs".

Petraviča norādīja, ka Latvija nepieciešamību palielināt sociālā nodrošinājuma pabalstus var pamatot, atsaucoties uz Eiropas Komisijas norādi par augsto nabadzības līmeni un to, ka pēdējos gados Latvijā nekas nav darīts, lai situāciju mainītu.

Ministre izteica cerību, ka ieceri palielināt minimālo pensiju un pabalstu personām ar invaliditāti atbalstīs visu Saeimā pārstāvēto partiju deputāti, jo visi pirms vēlēšanām solījuši strādāt pie nabadzības līmeņa mazināšanas Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti