Rīta intervija

Saeimas deputāte Aija Barča par jauno veselības finansēšanas likumu

Rīta intervija

''Saskaņas'' Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs par aktualitātēm partijā

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola par nākamā gada budžetu

Ministre: Mazu satraukumu rada nodokļu reformas administrēšana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Nākamajam gadam sagatavotais valsts budžeta projekts ir labs, taču nelielu satraukumu rada nodokļu reformas administrēšana, intervijā Latvijas Radio atzina finanšu ministre Dana Reizniece – Ozola (Zaļo un zemnieku savienība).

“Ar mazu satraukumu gaidu, cik veiksmīgi izdosies īstenot nodokļu reformu. Viens ir nodokļu likmju izmaiņas, bet otrs – reālā administrēšana. Svarīgi, lai Valsts ieņēmumu dienests un citas valsts institūcijas un, no otras puses, uzņēmumu grāmatveži tiešām būtu gatavi un laikus saprastu, kādas ir izmaiņas un kas viņiem jādara praktiski,” atzina ministre.

Tāpēc līdz šī gada beigām plānota informatīvā kampaņa, organizējot seminārus un publicējot izmaiņas par nodokļu reformu.

Taču kopumā nākamā gada budžeta projektu Reizniece-Ozola vērtēja kā labu – tas turpināšot “reformu čempionu ceļu” un padarīšot mūs stiprākus un veselākus.

Trešdien, 11.oktobrī, finanšu ministre iesniedza Saeimā 2018.gada budžeta portfeli ar 28 pavadošo likumprojektu paketi, kā arī likumprojektu par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2018.-2020.gadam. 2018.gada budžeta prioritāte ir veselības nozare, kuras finansējums pirmo reizi pārsniedz vienu miljardu eiro. Tas atspoguļosies lielākās algās un pacientu aprūpē . Liela vērība veltīta demogrāfijai, tai piešķirot 40 miljonus eiro, norādīja Reizniece-Ozola.

Iesniedzot budžeta projektu Saeimā, ministre pauda cerību, ka deputāti piedāvās savus priekšlikumus, kā to uzlabot, tajā pašā laikā turot solījumu neatgriezties pie “deputātu kvotām”.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība), saņemot budžeta portfeli, sacīja, ka šis ir veselības budžets, tajā pašā laikā tajā tiekot domāts par aizsardzības un arī demogrāfijas jautājumiem.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Ziņots, ka šonedēļ valdība lielā vienprātībā un gandrīz bez diskusijām akceptēja 2018. gada valsts budžeta likumprojektu. Atbilstoši valdības atbalstītajam likumprojektam, nākamgad valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi sasniegs 8,75 miljardus eiro, bet izdevumi – 8,95 miljardus eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti