Ministre: Iespējams, «Metalurga» īpašnieki nav gatavi strādāt Latvijas kā ES valsts apstākļos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rodas iespaids, ka metālapstrādes uzņēmuma AS "KVV Liepājas metalurgs" īpašnieki nav gatavi strādāt Latvijā kā Eiropas Savienības (ES) valstī, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Kā piemēru ministre minēja to, ka uzņēmums vēlētos aizliegt izvest no valsts metāllūžņus. Taču tas nav iespējams, jo tā būtu konkurences ierobežošana.

Reizniece-Ozola arī apliecināja, ka pašlaik uzņēmumam nav atslēgta elektrība, jo ar AS "Latvenergo" noslēgts maksājumu grafiks un līdz 3.jūlijam „Metalurgam” ik dienu jāsamaksā 80 000 eiro.

Jau vēstīts, ka „KVV Liepājas metalurgs” vadība publiski atzina, ka ir kļūdījusies aprēķinos, un atvainojās cilvēkiem, tajā pašā laikā norādot, ka turpinās darbinieku atlaišanu. Precīzus skaitļus un laikus, kad tas notiks, šobrīd tā arī neviens nevarēja nosaukt. Pagaidām skaidrs, ka rūpnīca netiek slēgta un darbu turpina tās velmētavas cehs, kurā šobrīd paredzēts algot 290 cilvēkus. Tā vairs ir tikai aptuveni trešā daļa no iepriekš darbā atpakaļ pieņemtajiem strādniekiem.

Problēmas uzņēmumam atkārtoti sākās, kad tika apturēta tērauda kausēšanas ceha darbība un no darba sāka atbrīvot uzņēmuma darbiniekus, kuri tur bija nostrādājuši vien dažas nedēļas vai dažas dienas.  

Maijā “Metalurgā” jau bija sākuši strādāt 960 cilvēki, daļu no kuriem tagad atlaiž, turklāt atlaistie cilvēki neesot saņēmuši arī darba samaksas aprēķinus.

“Metalurgs” nonāca finanšu grūtībās pirms aptuveni trīs gadiem un vēlāk arī kļuva par maksātnespējīgu. Administratoram izdevās atrast uzņēmumam pircēju - Ukrainas holdinga kompānija "KVV Group" pērn 2.oktobrī parakstīja pirkuma līgumu ar Latvijas valsti par maksātnespējīgā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" iegādi, piedāvājot par to maksāt 107 miljonus eiro, un šogad  12.janvārī “Liepājas metalurga” atslēgas svinīgi nodotas  jaundibinātā uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" valdes loceklim Igoram Kovaļenko.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti