Minimālo algu palielina no 320 līdz 360 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Līdz ar nākamo gadu minimālā alga būs 360 eiro pašreizējo 320 eiro vietā, vēsta Finanšu ministrija.

Tā uzsver, ka galvenais izmaiņu mērķis ir mazināt ienākumu nevienlīdzību Latvijā. Minimālās algas apjoma izmaiņas paredz grozījumi Ministru kabineta noteikumos par minimālo mēneša darba algu un minimālo stundas tarifa likmi.

Finanšu ministrs Jānis Reirs („Vienotība”) uzsver, ka „minimālās algas palielināšana ir būtisks atbalsts zemo algu saņēmējiem”. „Nākamais solis ir diferencēta neapliekamā minimuma ieviešana, kas veicinātu lielāku atalgojuma pieaugumu tieši iedzīvotājiem ar zemākiem ienākumiem,” stāsta Reirs.

Tāpat ienākumu nevienlīdzības risināšanai ar 2016. gadu plānots ieviest progresīvo iedzīvotāju ienākumu nodokļa neapliekamo minimumu, paaugstinot to mazo algu saņēmējiem, vidējo algu saņēmējiem saglabājot tuvu esošajam apmēram, savukārt algām, kas būtiski pārsniedz vidējo algu valstī, to nepiemērojot.

Vienlaikus plānots paaugstināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumus par apgādībā esošu personu, izvērtējot iespēju piemērot lielākus atvieglojumus par otro un katru nākamo bērnu ģimenē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti