Minimālo algu Igaunijā varētu paaugstināt līdz 45% no vidējās algas valstī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Igaunijas jauno valdību veidojošās partijas plāno vienoties ar arodbiedrībām un darba devējiem, lai paaugstinātu minimālo algu līdz 45% no vidējās algas valstī.

Par to informēja Sociāldemokrātiskā partija (SDE), kas kopā ar Reformu partiju un "Tēvzemes" un "Res Publica" savienību (IRL) ved sarunas par valdības izveidošanu.

Šobrīd minimālā alga sasniedz 38% no vidējas algas Igaunijā.

Jaunveidojamā koalīcija plāno palielināt ar ienākuma nodokli neapliekamo minimumu no 154 līdz 205 eiro mēnesī.

"Koalīcijas vienošanās starp Sociāldemokrātisko partiju, Reformu partiju un IRL paredz sadarboties ar arodbiedrībām un darba devējiem, valsts pasākumu, kas palīdzētu palielināt darbinieku kvalifikāciju, paaugstināt produktivitāti un radīt jaunas darbavietas," SDE valdes locekles un sociālās aizsardzības ministres Helmenas Kitas teikto pavēstīja viņas pārstāvis.

Koalīcijas vienošanās arī paredz mazināt reģionālās un uz dzimumu pamata esošās atšķirības atalgojumā. Vienošanās arī paredz dot atļauju Darba inspekcijai pārbaudīt algas un apdrošināšanu, ko viena uzņēmuma ietvaros par to pašu darbu saņem vīrieši un sievietes.

Lai palielinātu to zemu atalgoto darbinieku ienākumus, kuri strāda pilnu slodzi un saņem vismaz minimālo algu, ir paredzēts reizi gadā viņiem izmaksāt kompensāciju, kuras apjomu noteiks personas ienākumu un absolūtas nabadzības sliekšņa proporcija.

Topošajai koalīcijai parlamentā ir 59 mandāti.

1.martā notikušajās vēlēšanās Igaunijas parlamenta jaunajā sasaukumā iekļuva sešas partijas.

Reformu partija ieguva30 mandātus, Centra partija - 27 mandātus, SDE - 15 mandātus, IRL - 14 mandātus, Brīvā partija - astoņus mandātus un Igaunijas Konservatīvā tautas partija (EKRE) - septiņus mandātus.

Pavisam parlamentā ir 101 deputāts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti