Miljonāru saraksta priekšgalā joprojām Fiļs un Bernis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Trešo gadu pēc kārtas Latvijas 100 bagātāko cilvēku saraksta pirmajās vietās ierindoti AS "ABLV Bank" īpašnieki Oļegs Fiļs un Ernests Bernis, liecina žurnālistu Lato Lapsas un Kristīnes Jančevskas, korporatīvo finanšu kompānijas "Laika stars" un SIA "Lursoft" pētījums.

Fiļa bagātība gada laikā augusi par 64 miljoniem eiro, sasniedzot 299 miljonus eiro. Arī Berņa bagātība gada laikā augusi par 64 miljoniem eiro, sasniedzot 296 miljonus eiro.

Šogad trešo vietu saglabājis AS "Rietumu banka" lielākais īpašnieks Leonīds Esterkins, kura īpašumu kopvērtība gada laikā augusi par 114 miljoniem eiro, sasniedzot 256 miljonus eiro.

Ceturtajā vietā ierindots otrs lielākais "Rietumu bankas" līdzīpašnieks Arkādijs Suharenko, kura īpašumu vērtība gada laikā augusi par 58 miljoniem eiro, sasniedzot 131 miljonu eiro.

Savukārt piektajā vietā ierindojies kompānijas "Mikrotīkls" līdzīpašnieks Arnis Riekstiņš, kura īpašumu vērtība gada laikā nav mainījusies un ir saglabājusies 80 miljonu eiro vērtībā.

Gada laikā sarakstu papildinājuši jauni miljonāru vārdi - būvniecības nozares pārstāvis Mārcis Martinsons, kura īpašumu vērtība aplēsta 31 miljona eiro apmērā, kā arī holdingkompānijas SIA "Bonus Holdings" īpašnieks Gatis Bumbieris, kura īpašumu vērtība aplēsta 23 miljonu eiro apmērā.

Miljonāru sarakstā atgriezies arī ceļu būves uzņēmuma "A.C.B." īpašnieks Valdis Lejnieks, kura īpašumu vērtība aplēsta 21 miljona eiro apmērā.

Visos vērtējuma sagatavošanas gados korporatīvo finanšu kompānijas "Laika stars" eksperti nozīmīgāko Latvijas uzņēmumu tirgus vērtību aprēķināja, balstoties uz publiski ("Lursoft") pieejamo informāciju par tiem, un uzskata, ka tādējādi iegūto rezultātu atbilstību var vērtēt apmēram 70-75% robežās.

"Latvijas miljonāru Top 100" nu jau tradicionāli decembra numurā publicē žurnāls "Kapitāls".

Jau ziņots, ka pērn otro gadu pēc kārtas "Latvijas 100 bagātāko cilvēku" saraksta pirmajās vietās tika ierindoti AS "ABLV Bank" īpašnieki Oļegs Fiļs un Ernests Bernis.

Savukārt par Latvijas bagātāko ģimeni pērn tika atzīta Lembergu ģimene - Aivars, Anrijs un Līga, kuru īpašumu kopvērtība gada laikā bija saglabājusies 140 miljonu latu apmērā, savukārt visstraujāk bija augusi Karginu ģimenes bagātība - par desmit miljoniem latu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti