Panorāma

E. Rinkēvičs: jāatbrīvo arī pārējie žurnālisti

Panorāma

Spārnotā teiciena autori – atkal politiķi

Viļakas novada pašvaldība cer uz jaunām darba vietām

Militāros formas tērpus varētu šūt Viļakā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Viļakas novadā, kas atrodas tālu Latgales reģiona ziemeļaustrumos patlaban ir viens no vislielākajiem bezdarbiem. Pērn par iespēju izvietot šeit savu ražotnes filiāli interesējās Rīgā esošais militārā ekipējuma ražošanas uzņēmums. Šonedēļ Viļakā bija ieradies uzņēmuma pārstāvis, kas tikās gan ar pašvaldības vadību, gan ar potenciāliem darbiniekiem. 

Militārā ekipējuma un formas tērpu šūšanas uzņēmums Rīgā savu darbu veic jau sešus gadus. Pašlaik ražotne nodarbina 300 cilvēkus. Tās valdes loceklis Kristiāns Bredermanis stāsta, ka uzņēmēja plānos ir izveidot filiāli ārpus galvaspilsētas un šobrīd tiek meklēta piemērota vieta.

"Pētām situāciju arī reģionos, kādas ir iespējas gan infrastruktūras ziņā, gan cilvēku ziņā. Mēs tiekamies gan ar domes pārstāvjiem, gan ar nodarbinātības valsts aģentūras pārstāvjiem. Pēc tam visu analizēsim, veiksim aprēķinus un sapratīsim vai šāds modelis mums ir pieņemams," pastāstīja SIA "SRC BRASA" valdes loceklis Kristians Bredermanis.

Viļakas pašvaldība ļoti cer, ka izvēlēsies tieši Viļakas novadu. Novada pašvaldības vadītājs Sergejs Maksimovs ("Latgales partija") apgalvo, ka no savas puses viņi ir gatavi piedāvāt telpas ar ražošanai nepieciešamo infrastruktūru – sakārtotu elektroinstalāciju, apkuri un kanalizācijas sistēmu.

"No valsts un NVA puses varētu būt subsidētās darba vietas, kur varētu daļēji apmaksāt atalgojumu. Ne jau visu mūžu, bet kaut īsu periodu, piemēram, gadu vai divus. Tad pašvaldība šos divus gadus varbūt nesaņemtu iedzīvotāju ienākuma nodokli," pieļauj Viļakas novada domes priekšsēdētājs Maksimovs.

Atšķirībā no pozitīvi noskaņotā novada priekšsēdētāja potenciālie darbinieki nav entuziasma pilni un pat apšauba faktu, ka ražotne vispār tiks atvērta. Šuvēja Inta saka, ka vienīgais, kas kļuva saprotams pēc tikšanās ar uzņēmēju, ka tāda firma pastāv, taču tas ir arī viss.

"Ļoti paliek bēdīgi, ka kaut kādus projektus uzsāk, beigās pasaka, ka ir bankrotējuši. Es nezinu kāpēc tad vispār ir jāsāk kaut ko darīt. Cilvēkiem ir cerība, jo kaut kāda naudas atmazgāšana vai kas te notiek? Cik firmas iesāk, atbrauc sakūdīt cilvēkus un aizbrauc. Un tieši pa Latgali Tad, lai vispār galvu nejauc, ja grib, lai nāk kaut ko dara. Cilvēki tomēr sēž un cer," neapmierinātību pauž sastaptā šuvēja Inta Adamova.

Ja uzņēmuma filiāles izveidošanā priekšroka tiks dota Viļakas novadam, tad pēc Kristiāna Bredermaņa vārdiem filiāle varētu uzsākt darbu jau šī gada vasarā, piedāvājot darba vietas 30 šuvējām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti