Dienas ziņas

No stikla pudelēm veido vides objektus

Dienas ziņas

Sāk atlaist "Tosmares kuģubūvētavas" darbiniekus

Izdegusi SIA "Mikrotīkls" noliktava

«Mikrotīkls» pēc ugunsgrēka aplēš zaudējumus un cer ātri atjaunot darbu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks pirmdien, 20.augustā, izpostījis vienu no IT uzņēmuma SIA “Mikrotīkls” noliktavām. Uzņēmums ražo datortīklu aprīkojumu, rūterus un ir viens no ekonomikas balstiem. SIA “Mikrotīkls” ir arī Latvijas lielāko eksportētāju priekšgalā. Pērn tā peļņa bija 43 miljoni eiro. Pēc ugunsgrēka uzņēmums cenšas aplēst zaudējumus un cer iespējami ātrāk atsākt darbu ierastajā režīmā.  

Par ugunsgrēku vienā no uzņēmuma “Mikrotīkls” noliktavām glābēji uzzināja īsi pirms pulksten četriem rīta pusē. Glābēji neizslēdz, ka gruzdēšana bija sākusies jau vairākas stundas iepriekš, pirms kāds to pamanīja. Lai ugunsgrēku lokalizētu, bija vajadzīgas vēl vismaz 3 stundas.  

“Iekšā tā degšana varēja būt laiku iepriekš. Un, kamēr tie dūmi parādījās no ārpuses, kaut kāds laiciņš pagāja,” atzina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona dienas operatīvais dežurants Daniils Grebenko.

Viena no Latvijas Televīzijas jumta kamerām vēl pirms rīta ausmas fiksējusi melnu dūmu mākoni, kas bija labi saskatāms vairāk nekā 10 kilometru attālumā.

“Dzēšana bija apgrūtināta ar ūdens trūkumu, ūdens bija ņemts arī no Daugavas, lai papildinātu vietējo objektā esošo ūdenstilpni,” stāstīja Grebenko.

Objektā strādājuši 43 glābēji. Ļoti strauji sākusies ēkas sabrukšana. Noliktava izdegusi pilnībā, tās platība pārsniedz piectūkstoš kvadrātmetrus.

“Ļoti daudz kas sabruka, jumts iekrita lejā. Kas tur vēl palika vesels, grūti secināt,” atzina Grebenko.

Par ugunsgrēka izcelšanās iemesliem pagaidām ziņu nav, jo, kamēr ēka nav nodzēsta, izmeklētāji tajā netika ielaisti.

SIA “Mikrotīkls” darbinieki jau pa ceļam uz darbu saņēma ziņu, ka pirmdien darba diena būs citādāka. Uzņēmuma juriste Liene Liepiņa norādīja, ka zaudējumu apmēri vēl nav apzināti. Nodegusī ēka ir viena no četrām uzņēmuma ēkām, kurā atradās gan gatavā produkcija, gan daudz citu uzņēmuma darbībai nozīmīgu materiālu.

“Visīsākajā laikā cenšamies atjaunot savu darbību, kāda tā bija iepriekš, lai nekavētos nekas. Līdz ar to esam optimistiski, neskatoties uz šo traģisko gadījumu, būsim atpakaļ drīzumā vecajās sliedēs,” stāstīja Liepiņa.

“Esam apdrošināti, tūlīt strādāsim ar apdrošināšanas kompāniju, ceram, ka viņi mūs atbalstīs un kopā kārtosim dokumentus,” pastāstīja juriste.

SIA “Mikrotīkls” ir ne tikai viens no pelnošākajiem Latvijas uzņēmumiem, bet arī viens no dāsnākajiem ziedotājiem. 2015. gadā uzņēmums vienu miljonu eiro ziedoju Bērnu slimnīcas fondam. SIA "Mikrotīkls" ievērojamas summas ziedojis arī zinātnei.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti