Migrācijas viļņi turpina izgaismot solidaritātes trūkumu ES valstīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pieaugošie migrācijas viļņi Eiropas valstīm kļuvuši par lielu izaicinājumu. Spānijai nedēļas laikā nācies uzņemt vairāk nekā 1500 migrantu, kurus atraidīja Itālija un Malta. Bet nespēja vienoties par migrācijas problēmas risinājumu Vācijā draud pat izjaukt valdību.

Vienotu Eiropas risinājumu migrantu krīzei, kas aizvien pieņemas spēkā, meklēs mēneša beigās gaidāmajā Eiropadomes samitā.

Par to, ka Eiropā ir būtiska solidaritātes problēma migrācijas jautājumā, atkal atgādināja Spānijas pieredze. Vien nedēļas liakā valstij nācās uzņemt vairāk kā 1500 migrantu, kurus atteicās uzņemt citas Eiropas valstis. Šobrīd valdība apņēmusies turpināt uzņemt migrantus, kas tiek atraidīti citur, taču tas ir tikai laika jautājums, pirms  kapacitāte uzņemt jaunus cilvēkus būs izsmelta.

"Ir skaidrs, ka mēs neatvērsim robežas. Tas nav iespējams. Bet mums ir jātiek galā ar migrācijas plūsmām un jārod tai realitātei, kas skar mūsu valsti, Eiropas līmeņa risinājums," norāda Spānijas premjers Pedro Sančess.

Lai meklētu šo Eiropas līmeņa risinājumu, otrdien, 19. jūnijā, tikās Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Emanuels Makrons.

Abi līderi vienojās, ka nepieciešama lielāka solidraritāte bolka iekšienē, lai tādām valstīm kā Spānija nenāktos uzņemties visu slogu. 

Ar konkrētu piedāvājumu nācis klajā Eiropadomes priekšsēdētājs Donalds Tusks – viņš aicina izveidot pagaidu migrantu centrus ārpus Eiropas Savienības, kuros nošķirtu ekonomiskos migrantus no bēgļiem. Ar šādu centru izveidošanu cer mazināt nepieciešamību migrantiem mērot bīstamo Vidusjūras ceļu.

Pirmoreiz šo ideju pauda pret imigrāciju noskaņotais Ungārijas premjers Viktors Orbāns, kas liecina, ka arī citi Eiropas līderi gatavi spert stingrākus soļus migrācijas ierobežošanai. Par šiem un citiem risinājumiem kādu praktisku vienošanos cer panākt gaidāmajā Eiropadomes samitā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti