Dienas ziņas

Lauku skolās atsākas bezmaksas redzes pārbaudes

Dienas ziņas

Tukumā ieviesta vienotā autobusa un vilciena biļete

"Mežvidu tomāti" grib paplašināties

«Mežvidi» grasās izvērst brūno tomātu audzēšanu un izveidot pārstrādes cehu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latgales viens no lielākajiem tomātu audzētājiem "Mežvidi" tuvākā gada laikā iecerējis paplašināt savas siltumnīcu platības, attīstīt tomātu pārstrādi, kā arī izvērst tā sauktās brūnās tomātu šķirnes audzēšanu.

"Mežvidu" tomāti ir plaši pazīstami Latvijas patērētājiem, bet veikalu plauktos tie parādās vien ziemas sezonā. Tas tādēļ, ka vasarā konkurence tomātu tirgū esot liela: tomātus ražo mājražotāji un bieži vien Latvijas ražotāju preci izkonkurē citu valstu ražojumi.

Uzņēmuma sadarbības partneri ir lielākie tirdzniecības tīkli, kā arī individuālie pasūtītāji Latgalē. Tomāti tiek audzēti, novākti un fasēti uz vietas Mežvidos. Tur nepārtraukti notiek pētījumi labāko tomātu audzēšanas risinājumu rašanai un ražošanas paplašināšanai.

Pēc agronoma Jura Grunduļa sacītā, tomātu audzētāja plānos ir nākamgad attīstīt projektu, kas paredz paplašināt siltumnīcu platības, kā arī izveidot pārstrādes cehu. Tajā varētu tapt sulas no tomātiem, kas sabojāti to vākšanas laikā vai ieplaisājuši.

"Tās ir sulas no trešās šķiras tomātiem, kuri nav tādas kvalitātes – ar iegriezumiem, greizāki, kurus nevar izmanot tirdzniecībā, no tiem tiek ražota tomātu sula.

Tādēļ arī mums ir tapis projekts pārstrādes ceham," stāstīja Grunduls.

Šobrīd Mežvidu tomāti jau testē nākamo, tā saukto brūno tomātu šķirni, kas labu augšanas rezultātu gadījumā drīzumā varētu nonākt apgrozībā.

Tomātu audzētājs "Mežvidi" darbību sāka pirms nepilniem desmit gadiem – 2007. gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti