Meža īpašnieki varēs pieteikties ES atbalstam meža kopšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Meža īpašnieki no oktobra vidus līdz novembra vidum varēs pieteikties Eiropas Savienības (ES) atbalstam meža kopšanai, par to Latvijas Radio stāstīja Mežu konsultatīvo pakalpojumu centra direktors Raimonds Bērmanis.

Privāto mežu īpašnieki atbalstam varēs pieteikties Lauku atbalsta dienestā, bet pirms tam iecerētās darbības mežā būs jāsaskaņo ar Valsts meža dienestu, klāstīja Bērmanis.

Meža īpašniekiem atbalsts nākamajā ES fondu naudas plānošanas periodā no 2014.gada līdz 2020.gadam būs pieejams jaunaudžu kopšanai, tostarp retināšanai, mazvērtīgo mežaudžu nomaiņai, arī dažādu postījumu, tostarp vētras vai uguns skarto mežaudžu nomaiņai.

Tāpat ES līdzfinansējums būs pieejams apmežošanai, par ko tradicionāli bijusi liela mežu īpašnieku interese, stāstīja Mežu konsultatīvo pakalpojumu centra vadītājs.

Meža īpašnieki varēs pieteikties ES atbalstam meža kopšanai
00:00 / 03:33
Lejuplādēt

ES atbalsts attiecībā, piemēram, uz jaunaudžu kopšanu plānots 250-300 eiro par hektāru, kas nosedz mežaudžu kopšanu un dokumentu sagatavošanu ES atbalsta pieteikšanai, teica Bērmanis.

Pēc viņa sacītā, iepriekšējos gados ar ES atbalsta palīdzību ir daudz izdarīts privātajos mežos. Pirms tam jaunaudzes privātajos mežos maz koptas, taču pēdējos gados privātie mežu īpašnieki aktivitātē ir "noķēruši" valsts mežu apsaimniekotāju - "Latvijas Valsts mežus" (LVM) - un ir bijuši čaklāki.

Bērmanis piebilda, ka ap 50% mežu Latvijā apsaimnieko LVM, bet atlikušos 50% - privātie mežu īpašnieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti