«Metalurgs» precizē tiesiskās aizsardzības plānu; noraida bankrotu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Akciju sabiedrība „Liepājas metalurgs” (LM) noraida bankrota iespēju un visiem kreditoriem iesniegusi tiesiskās aizsardzības plānu (TAP), liecina uzņēmuma paziņojums medijiem.

"Tas faktiski ir biznesa plāns akciju sabiedrības „Liepājas metalurgs” darbības atsākšanai septembrī. Plānā ir apkopoti restrukturizācijas principi un ieguvumi, investoru un/vai kreditoru nepieciešamie ieguldījumi darbības atjaunošanai. Tajā detalizēti un pamatoti ir atspoguļoti ražošanas un realizācijas apjomi, produkcijas pārdošanas, izejvielu t.sk. lūžņu, elektroenerģijas, elektrības un Obligātā iepirkuma komponentes (OIK) cenas," vēstīts paziņojumā, kur teikts arī tas, ka LM menedžments un darbinieki var ietekmēt ražošanas apjomus un pašizmaksu, kamēr to neiespaido OIK, elektroenerģijas un gāzes cenu noteikšanas politika.

„TAP projektā paredzam, ka OIK paliks līdzšinējā līmenī, bet ļoti ceram, ka Latvija pievienosies Eiropas Komisijas š.g. 11.jūnijā pieņemtajam Rīcības plānam, lai palīdzētu nozarei pārvarēt aktuālas problēmas un likt pamatus konkurētspējai nākotnē. EK plāns cita starpā nosaka, ka enerģijas cenu samazināšana energoietilpīgām nozarēm atkarīga no pašām dalībvalstīm. AS „Liepājas metalurgs” cer, ka Latvijā tas tiks sadzirdēts un valdība pieņems lēmumus, kuri dos iespēju noteikt saprātīgas cenas saviem ražotājiem," norāda LM padomes priekšsēdētājs Guntis Vilnītis.

TAP paredz, ka atsākot darbību, administrācijas izdevumus samazinās par 35%, vienlaikus tiks ieviestas IT sistēmas. IT sistēmas ieviešot, 2014. gadā plānots administrācijas izdevumus samazināt vēl par 20%.

TAP paredz arī iespēju atbrīvoties no daļām meitas kompānijās, kas dotu vienreizējus ienākumus TAP darbības nodrosināšanas laikā pāris miljonu latu apmērā.

"Šie ieguldījumi bija iespējami „labajos” gados, bet no tiem jāatsakās šobrīd. Tas tieši tāpat attiecas uz sportu, sporta infrastruktūru, ko nāksies nodot pašvaldībai. Atteikšanās no sporta jomas ļaus „Liepājas metalurgs” gadā ietaupīt ap 1,3 miljonus latu. Diemžēl, turpmāk uzņēmums to vairs nevarēs atļauties," teikts paziņojumā.

TAP paredz arī pārdot ar ražošanu tieši nesaistītu kustamu un nekustamu mantu, ietaupot ap 4,3 miljoniem latu.

 „No Kreditoru kluba un Valdības ir atkarīgs, cik reāla ir investora piesaistīšana, lai gan TAP paredz investoram juridisku drošību un ir argumentēts akciju ieguvums pret investēto summu," saka Vilnītis un norada,ka TAP "īstenošana prasīs no valsts, no investoriem, kreditoriem, darbiniekiem saspringtu, mērķtiecīgu darbu, bet saglābs visu veidu ieguldījumus, kur turpretī bankrots radīs valstij pāri pār 100 miljoniem latu zaudējumus. Nemaz jau neminot to katastrofālo sociālo situāciju, kas izveidotos Liepājā un skartu visu valsti".

Jau vēstīts, ka līdz pirmdienas vakaram LM akcionāriem Sergejam Zaharjinam un Iļjam Segalam jāatdod savas uzņēmuma akcijas tā kreditoriem. Ja nosacījums netiks izpildīts, tiks sāks uzņēmuma maksātnespējas process, iepriekš medijiem atklāja cits uzņēmuma akcionārs Kirovs Lipmans.

Kā ziņots, "Liepājas metalurgs" nonācis finanšu grūtībās, pārtraucis ražošanu un patlaban tiek pilnveidots tā tiesiskās aizsardzības plāns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti