«Metalurgs» pēc darba atsākšanas pirmo produkcijas partiju pārdos Alžīrijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pirmo darba dienu trešdien aizvadījis uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" velmētavas cehs.  Uzņēmums jau strādā pēc pasūtījuma un pirmo partiju plāno realizēt Alžīrijā. 

Testa režīmā tas sāka strādāt  pagājušajā nedēļā. Iedarbināt iekārtas dažādu iemeslu dēļ neesot bijis vienkārši. Šīs nedēļas sākumā gadījies arī nelaimes gadījums - strādnieks guvis traumu, jo uz kājas uzslīdējusi sagatavju paka. Tiekot gaidīts mediķu atzinums par traumas smagumu, lai izlemtu vai šis gadījums ir papildu jāizmeklē. Uzņēmums plašākus komentārus nesniedz.  

„Metalurga” darbības atsākšanu gaidīja teju divus gadus.

„Šis patiešām ir nozīmīgs, vēsturisks mirklis. Sagatavošanās darbs, kas aktīvi sākās pagājušajā nedēļā, ir noslēdzies. Sagādāti nepieciešamie materiāli, pārbaudītas iekārtas. Šodien esam ķērušies klāt ražošanai, šobrīd strādājam pēc pasūtījuma,” saka ražošanas direktors Dmitrijs Pereverzins.

Šobrīd kopumā "Liepājas metalurgā" pieņemti vairāk nekā 500 darbinieki, šajā maiņā velmētavā strādā 24 darbinieki un apkalpojošais personāls.

„Bija tāda savāda sajūta, ka viss izdosies. Mēs cerējām un mums paveicās,” saka velmētavas ceha priekšnieks Maksims Zinkevičs.

Pirmajā maiņā saražotas aptuveni 350 tonnas armatūras. Pirmo pasūtījumu “KVV Liepājas metalurgs” plāno realizēt Alžīrijas tirgū.

AS “Liepājas metalurgs” ražošanu pārtrauca 2013. gada aprīlī un uzņēmuma maksātnespēju pasludināja tā paša gada novembrī. Darbu pēc masveida atlaišanas zaudēja vairāk nekā 1500 metalurgi. 2014. gada nogalē noslēdzās “Liepājas metalurga” pārdošanas process, jauno īpašnieku pilnvaras nododot  ukraiņu “KVV Group”  jaundibinātajam meitasuzņēmumam Liepājā “KVV Liepājas metalurgs”. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti