«Metalurgs»: Līdz mēneša beigām uzņēmumu pametīs 150 darbinieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Līdz šim vairāk nekā 100 darbinieki pametuši nu jau atkal grūtībās nonākušo metalurģijas uzņēmumu “KVV Liepājas metalurgs” , un līdz mēneša beigām štatu samazināšanas dēļ to pametīs vēl 150 cilvēki, informēja uzņēmums. 

''“Liepājas metalurgs'' ir dzīvs ražošanas organisms, un nedrīkst pieļaut, lai “gaidīšanas režīms” novestu pie neatgriezeniskiem procesiem,” uzskata “KVV Liepājas metalurgs” valdes loceklis Igors Talanovs.

Uzņēmuma paziņojumā medijiem norādīts - ir sagaidāms, ka šie darbinieki  pievienosies darba biržai, un uzņēmuma darbinieki, strādnieki un speciālisti ir ārkārtīgi noraizējušies un vīlušies.

Pašlaik jau vairāk nekā 100 cilvēku ir pametuši “KVV Liepājas metalurgs”, kas atrodas dīkstāvē, un iestājušies darba biržā.

“Tagad mēs riskējam neatgriezeniski pazaudēt kvalificētus kadrus, speciālistus ar daudzu gadu darba pieredzi, kas pārzina ražošanas procesu, kas nākotnē ievērojami apgrūtinās ražošanas atjaunošanas procesu,” uzskata Talanovs.

Viņš atkārtoti pauž – “lai pieņemtu lēmumu par ražošanas atjaunošanu, investoriem nepieciešams, lai valdība ņemtu vērā melno metālu tirgus reālijas un atgrieztos pie pārrunām par elektroenerģijas cenām, kas spētu nodrošināt uzņēmuma konkurētspēju”.

Jau ziņots, ka pirms vairāk nekā gada par finanšu grūtībās nonākušā Liepājas uzņēmuma īpašnieku kļuva Ukrainas holdings "KVV Group", kas solīja 70 miljonus eiro par ''Metalurgu'' samaksāt vairāku gadu laikā. Pašlaik atlikušais parāds valstij ir 60 miljoni eiro, norādīja Valsts kase.

Taču neilgi pēc darījuma "KVV Liepājas metalurgs" atkal nonāca finanšu problēmās un lūdza Valsts kasei līdz 2020.gadam atlikt maksājumus par rūpnīcu. Lai to vērtētu, uzņēmumam pieprasīts restrukturizācijas plāns, kas valdībā iesniegts marta sākumā.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība) gan pauda viedokli, ka pašreizējais plāns vairāk atgādina "akcionāru vēlmju sarakstu, mazāk liecinot par to, ka uzņēmums ir gatavs arī ilgtermiņā nopietni strādāt".

Tikmēr Ukrainas investori 18.martā paziņoja par pieņemto lēmumu par AS "KVV Liepājas metalurgs" rūpnīcas konservāciju

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti