«Metalurgs» atkārtoti lūgs atlikt maksājumus līdz 2020.gadam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jau ilgu laiku smagās finanšu problēmās nonākušais uzņēmums „KVV Liepājas metalurgs” atkārtoti lūgs Valsts kasei atlikt maksājumu atlikšanu līdz 2020. gadam.

Uzņēmums vēsta, ka iesniedzis Valsts kasē biznesa plānu, kas saturēja priekšlikumus, kā restrukturizēt uzņēmuma parādsaistības, kas pašlaik pārsniedz aptuveni 70 miljonus eiro.

Uzņēmums norāda, ka „parāda restrukturizācijas priekšlikumi ietver reāli izpildāmu maksājumu grafiku un plānu, kā apkalpot 70 miljonus eiro lielo parādu, ieskaitot arī maksājumu atlikšanu līdz 2020. gadam”. "Mēs ceram, ka Valsts kase kā galvenā sarunu procesā iesaistītā puse konstruktīvi pieies mūsu priekšlikumu izskatīšanai," sacījis „Metalurga” vadītājs Igors Talanovs.

Viņš arī neslēpj, ka uzņēmums vēlas, lai elektroenerģijas tarifs būtu mazāks, jo patlaban „tas joprojām saglabājas nepamatoti augsts”. "Kā investori, kas ir ieguldījuši naudu Latvijas ekonomikā, mēs nevaram saprast, kāpēc uzņēmumam, kas nodrošina ar darbu 450 cilvēkus, elektroenerģijas tarifs ir divreiz lielāks nekā analoģiskos uzņēmumos citās Eiropaqs Savienības valstīs. Mēs arī neesam saņēmuši atbildi uz jautājumu, ko dara valdība, lai uzņēmumam izdotos izdzīvot. Jautājums pat vairs nav par birokrātiskām procedūrām, jautājums ir par to, kādu reputāciju investoru skatījumā iegūs Latvijas valsts,” teicis Talanovs.

Jau ziņots, ka 28. janvārī "KVV Liepājas metalurgs" uz laiku pārtrauca savu darbu un 2.februārī savas bažas par notiekošo uzņēmumā pauda arī uzņēmuma strādnieki, kas Rīgā bija ieradušies uz piketu pie valdības mājas.

Iepriekš „KVV Liepājas metalurgs” lūdza Valsts kasei uz diviem gadiem atlikt 2,7 miljonus eiro lielo maksājumu, kas uzņēmumam bija jāsamaksā vēl 2015.gadā. Februārī AS "Latvijas gāze" saistībā ar nenomaksātajiem parādiem "Metalurgam'' atslēdza dabasgāzes padevi.

“Liepājas metalurgs" nonāca finanšu grūtībās pirms aptuveni trīs gadiem un kļuva maksātnespējīgs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti